Start van hoofdcontent

IJMUIDEN

nl

'Amper uitleg over reorganisatie Tata Steel'

27 november 2019, 20.24 uur · Aangepast 27 november 2019, 20.38 uur · Door Redactie

IJMUIDEN - Vertegenwoordigers van het personeel van Tata Steel Europe zijn diep teleurgesteld over de uitleg die het staalconcern heeft gegeven over de recent aangekondigde reorganisatie. Leden van de ondernemingsraad en vakbondsleden uit heel Europa kregen een presentatie over de ingreep die 3000 banen kost. Volgens Frits van Wieringen, voorzitter van de Europese ondernemingsraad van Tata Steel, bevatte die uitleg nauwelijks nieuwe informatie.

NH Nieuws / Dennis Mantz

"Het was heel, heel oppervlakkig", zei Van Wieringen na de bijeenkomst in Wales. "We willen weten: waar verdwijnen die 3000 banen? Daar is niets over gezegd." De ondernemingsraad is mordicus tegen massaontslagen, maar had de exacte plannen door experts willen laten bestuderen. Op basis daarvan zou verder kunnen worden gepraat.

De top van Tata Steel heeft volgens Van Wieringen toegezegd binnen twee weken met uitgebreidere en meer onderbouwde plannen te komen. Daarover zal dan opnieuw een vergadering plaatsvinden.

Volgens FNV-bestuurder Aad in 't Veld heeft Tata Steel tevens bevestigd dat in Nederland zo'n 1600 banen verdwijnen. Hij vindt het onacceptabel dat Tata Steel niet met verdere details over de brug kwam. De vakbond overlegt net als CNV volgende maand met leden over acties.

Verandering

Tata Steel topman Henrik Adam wijst erop dat de wereld rondom het bedrijf achter de hoogovens in IJmuiden snel verandert, vandaar dat de ingrepen noodzakelijk zouden zijn. "Onze strategie is om een sterk en stabiel Europees bedrijf op te bouwen dat in staat is om aanzienlijke investeringen te doen die nodig zijn voor een succesvolle toekomst."

Tata Steel telt in Nederland zo'n 11.000 werknemers. In heel Europa werken er meer dan 20.000 mensen. Waarschijnlijk heeft ongeveer twee derde van de aangekondigde banenreductie betrekking op het kantoorpersoneel, zo was al bekend

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!