Start van hoofdcontent

VELSEN

nl

Aankondiging massa-ontslag Tata Steel knaagt aan personeel: "Zeker ben je nooit"

19 november 2019, 16.48 uur · Aangepast 19 november 2019, 17.26 uur
Door Fred Segaar · Foto: ANP

VELSEN -  1.600 ontslagen worden er verwacht bij Tata Steel. Het is een mededeling die - zolang de directie het aantal niet heeft bevestigd - nog niet officieel is. En juist die onzekerheid knaagt aan de werknemers van Tata Steel.

ANP

Michel Kunnen (57) werkt al bijna veertig jaar bij het staalbedrijf. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn opa en zijn vader. En Michels zoon zit op de bedrijfsschool. Als hij slaagt, gaat hij volgend jaar mei aan de zijde van zijn vader in de fabriek werken.  Kinderen van staalarbeiders werden in IJmuiden jarenlang vanzelf vaders van staalarbeiders. 

ONTSLAGEN TATA STEEL - NH Nieuws

Maar zo simpel als het was, is het tegenwoordig niet meer. "Misschien dat ík mijn pensioen hier nog wel haal", zegt Michel, "maar ik hoef nog maar een jaar of zeven. Mijn zoon daarentegen moet nog een jaar of vijftig werken. Of hij hier zijn pensioen haalt....? Ik durf het niet te zeggen. "

Misschien dat ik mijn pensioen hier haal, maar of dat ook voor mij zoon geldt...?

Michel Kunnen, werknemer tata Steel

Michel denkt, maar hoopt  vooral, dat hij zijn eigen baan behoudt. "Ik zit in de productie, draai storingsdiensten in een vijfploegendienst  Als er mensen weggaan bij mijn afdeling, verpakkingsstaal, dan kunnen ze niet meer produceren wat ze willen. Dus ik denk en hoop dat ik word gespaard. Maar zeker ben je nooit en juist die onzekerheid knaagt aan je." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!