Ga naar Content

Het Zwarte Gat met oud-tophockeyster Kitty van Male: "Ik voelde de kriebels van het sociale leven"

Kitty van Male won zo ongeveer alles wat er te winnen viel als hockeyster. Van landstitels tot aan Olympische plakken. Zo veroverde ze vorig seizoen met Amsterdam de Europa Cup en vervolgens het landskampioenschap. Daarna stopte ze, nu een paar maanden later geniet ze zichtbaar van haar nieuwe leven. "Goede keuze dat ik ben gestopt, wilde er niet meer voor leven." We zoeken haar op in een nieuwe aflevering van 'Het Zwarte Gat'.

Bij haar oude club Amsterdam geeft Kitty van Male een clinic aan hockeymeisjes uit Zandvoort. "Het gaat om de lol in het spelletje. En als je dat hebt, dan kunnen er hele mooie dingen gebeuren. Dat is ook het geval als ik naar mezelf kijk." Na haar clinic gaat ze even verderop in het Wagener Stadion haar oud-teamgenoten aanmoedigen die een wedstrijd spelen tegen HGC. Dertien jaar lang stond de geboren Amstelveense daar zelf tussen, maar zit als toeschouwer op de tribune. "Het is wel gek, want ik heb er dertien jaar bijgestaan."

"Ik was een beetje een type Dirk Kuijt. Bikkeltje, hard werken en spelen voor het team." Dirk Kuijt ging door tot z'n 36e, maar Van Male stopte afgelopen zomer op haar 31e. "Ik ken mezelf goed. Als ik goed wil spelen, dan moet ik er alles voor laten. Ik voelde dat er afleiding kwam."

Het Zwarte Gat met Kitty van Male - NH Nieuws

Bekijk de video voor de hele aflevering van 'Het Zwarte Gat' met Kitty van Male.

Ik was een beetje een type Dirk Kuijt.

Kitty van male

Van Male groeide op in Amstelveen, maar inmiddels heeft ze Noord-Holland verlaten. Ze woont nu met haar man in Rotterdam en ze is bezig daar haar nieuwe leven op te bouwen. Dat doet ze met plezier en van een 'zwart gat' is dan ook geen sprake. "Ik mis het spelletje, maar ik heb goed leren relativeren door mijn man Sjoerd. Nu denk ik elke keer als ik het hockey mis, wil ik er alles nog voor laten en dan is antwoord nee. Ik voelde de kriebels van het sociale leven."

Volgende week roeier Roel Braas in 'Het Zwarte Gat.'

Foto:

Kitty van Male en aanvoerder Eva de Goede kussen de beker na het behalen van het landskampioenschap (mei 2019).

Lees ook