Ga naar Content

Het Zwarte Gat met badjaskoning Niels Kokmeijer: "Moeilijke periode"

Wie de naam Niels Kokmeijer hoort denkt al snel terug aan die vreselijke overtreding in december 2004. Spartaan Rachid Bouaouzan trapt letterlijk het onderbeen van Kokmeijer doormidden. Nu vijftien jaar later houdt hij zich met hele andere zaken bezig. "Ik loop niet elke dag in een tijgerbadjas."

In deze aflevering van het Zwarte Gat gaan we terug met Niels Kokmeijer naar ADO'20 in Heemskerk. De club waar hij in de jeugd en voor het eerste elftal speelde. Hoogtepunt was de kampioenswedstrijd tegen buurman DEM uit Beverwijk in 1998. "Waanzinnig mooie wedstrijd."

"Intense pijn"
Als topscorer van ADO'20 maakt Kokmeijer de stap naar de profs van FC Volendam. Na de oranjehemden speelt de aanvaller voor sc Heerenveen, HFC Haarlem en in de zomer van 2004 tekent hij een contract bij Go Ahead Eagles. In Deventer doet hij het uitstekend tot aan die 17e december in 2004. "Ik voelde intense pijn en zei ook meteen tegen de verzorger op het veld dat ik nooit meer zou voetballen."

Lees ook: Het Zwarte Gat met Esther Schouten: "Ik wist het niet"

"Badjaskoning"
"Moeilijke periode", zo blikt Kokmeijer terug op de jarenlange revalidatie. Door z'n positivisme krijgt hij al snel de kans om het Nederlands beachsoccerteam te coachen en ondertussen start hij samen met zijn vriendin een online webshop voor badjassen op. De oud-profvoetballer neemt ons mee naar zijn magazijn in Beverwijk. "Dertien jaar geleden mee begonnen en het is steeds verder gegroeid. Tot uiteindelijk aan badjaskoning."

Bekijk de video voor de hele aflevering van het Zwarte Gat met Niels Kokmeijer.

Foto: