Ga naar Content

Het Zwarte Gat met Esther Schouten: "Ik wist het niet"

Een nieuwe serie bij NH Sport: 'Het Zwarte Gat'. Het leven van ex-topsporters na hun carrière. Deze week trappen we af met vijfvoudig kampioen boksen, Esther Schouten. "Je neemt ergens afscheid van, best wel eng."

Esther Schouten begon op vijftienjarige leeftijd met vechtsport bij Sokudo Gym in Hoorn. Al snel bleek ze over veel talent te beschikken. Ze richtte zich specifiek op boksen. "Ik was altijd aan het vechten om mij te laten zien. Door het boksen merkte ik dat ik zelfvertrouwen kreeg en me niet zo nodig hoefde te bewijzen."

Lymfeklierkanker
Schouten bereikte de top van het boksen. Pakte wereldtitel op wereldtitel, maar in 2007 stortte haar wereld in. Ze leed aan lymfeklierkanker. Na een heftige strijd overwon ze de ziekte en veroverde in 2009 opnieuw de wereldtitel. "Het kan dus wel, er is nog leven na kanker."

Zwarte Gat
In 2010 vond ze het genoeg en zette ze een punt achter haar loopbaan. "Je valt ergens uit vandaan. Ik heb momenten gekend dat ik het heel heftig vond. Bij alle stappen die ik nam wist ik het niet." Inmiddels is Esther Schouten ondernemer en geeft regelmatig presentaties en clinics. 

Bekijk de video voor het hele verhaal van Esther Schouten.

Foto: