Start van hoofdcontent

IJmond

nl

Twaalf volwassenen en vier kinderen gevonden in vrachtwagen in haven IJmuiden

6 november 2019, 14.35 uur · Aangepast 6 november 2019, 17.47 uur · Door Redactie

De Koninklijke Marechaussee heeft vanochtend zestien mensen gevonden in een vrachtwagen bij de haven in IJmuiden. Het gaat om vier minderjarige jongens, één vrouw en elf mannen met verschillende nationaliteiten.  Ze zijn in leven.

NH Nieuws

De 45-jarige Turkse chauffeur meldde zich bij de toegangspoort voor de ferry naar Newcastle in Engeland. Hij gaf aan geluiden te horen in zijn trailer, waarop de wagen werd doorzocht. Daar werd de grote groep aangetroffen tussen een lading auto-onderdelen. 

Volgens een getuige zijn de gevonden kinderen rond de 8 en 9 jaar oud. 

Chauffeur aangehouden

De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De politie neemt het onderzoek van de marechaussee over. De vrachtwagen is in beslag genomen.

In IJmuiden worden met enige regelmaat mensen gepakt die Engeland proberen te bereiken. Meestal gaat het om een paar mensen, maar bijna nooit om groepen.

Vorig jaar liepen 50 zogenoemde 'inklimmers' tegen de lamp, blijkt uit cijfers van Defensie. Het jaar daarvoor was dit aantal bij de grenscontrole IJmuiden-Newcastle nog aanzienlijk hoger. Toen werden 130 illegale migranten opgepakt.

Verstekelingen gevonden in vrachtwagen haven IJmuiden - NH Nieuws