Ga naar Content
Verkiezingen

Wat betekent de verkiezingsuitslag voor een nieuwe Burgervlotbrug?

21 maart 2019, 09.49 uur · Aangepast 21 maart 2019, 10.33 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De afgelopen tijd heeft NH Nieuws veel aandacht besteed aan de Hete Hangijzers in verschillende regio's. In de Noordkop ging dit over de eis van bewoners voor een tweede Burgervlotbrug, zodat zij makkelijker van de ene naar de andere kant van het dorp kunnen. Wat zijn de standpunten van de vers verkozen partijen en wat kan het betekenen?

In Burgervlotbrug zitten de mensen met de handen in het haar. Ze willen een stabiele verbinding tussen de ene en de andere kant van het dorp, dat uit elkaar gehouden wordt door het Noordhollandsch Kanaal. De oorspronkelijke historische brug is vaak defect, waardoor mensen soms maandenlang vijftien kilometer om moeten rijden om een dagelijkse boodschap te kunnen doen. 

Lees ook: Forum voor Democratie en GroenLinks grote winnaars: zo werd er in jouw gemeente gestemd

Die bewoners pleiten voor een vaste verbinding tussen de twee kanten van het dorp. In 2017 vaarde er een schip tegen de brug aan, waarna hij negen maanden buiten gebruik was. Dat kan niet, volgens de bewoners. 

Tekst gaat verder onder de video

Heet Hangijzer: Roep om tweede brug voor Burgervlotbrug - NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Forum voor Democratie
Forum voor Democratie (FvD) heeft in de Noord-Hollandse Provinciale Staten negen zetels behaald. Dit betekent dat zij samen met GroenLinks de grootste partij zijn. Voor de Provinciale Statenverkiezing hebben zij geen specifiek partijprogramma gepubliceerd. Ook de lijsttrekker heeft zich niet uitgesproken over het standpunt rondom een eventuele tweede Burgervlotbrug.

Lees ook: Heet Hangijzer: Roep om tweede brug voor Burgervlotbrug

GroenLinks
GroenLinks wil graag onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een tweede brug, maar geeft aan dat de kosten erg hoog worden en dat ze die liever investeren in het verbeteren van het openbaar vervoer in de regio, dat al jaren in verval is. De belofte is dan ook dat er geïnvesteerd wordt in het openbaar vervoer in de Noordkop. 

VVD
De VVD heeft geantwoord dat er goed moet worden gekeken naar beide onderzoeken en dat ze tegen elkaar afgewogen worden. Pas na die afweging kan er gekeken worden naar een oplossing. 

Benieuwd naar wat de rest van de partijen hierover te zeggen heeft? Bekijk dan hier ons handige overzicht van standpunten per partij.

☑️ Verkiezingen Provinciale Staten 
Gisteren gingen de Noord-Hollanders naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschappen. Volg hier al het laatste verkiezingsnieuws uit jouw buurt.