Noord-Holland

Dit zijn de parkeerkosten bij ziekenhuizen in Noord-Holland

11 maart 2019, 11.44 uur · Foto: Adobe Stock

Whatsapp

Noord-Holland is wederom een van de duurste provincies als het gaat om parkeertarieven bij ziekenhuizen. Gemiddeld betaal je bij een ziekenhuis in onze provincie 2,01 euro per uur om de auto neer te zetten. Alleen de provincie Utrecht is gemiddeld iets duurder: daar betaal je 2,05 euro per uur.

Dat blijkt uit een onderzoek van betalingsplatform Kortingscode.nl. Zij onderzoeken sinds 2017 jaarlijks de parkeerprijzen van 90 ziekenhuizen in Nederland. Ook dit jaar is de gemiddelde prijs voor parkeren over het hele land gezien toegenomen ten op zichte van een jaar eerder.

Amsterdam
Amsterdam spant nog altijd de kroon. In de landelijke top 5 van duurste ziekenhuizen op het gebied van parkeren, staat de hoofdstad met het OLVG-Oost (4 euro per uur), VUmc (3,53 euro p/u) en OLVG-West (2,50 euro p/u) op respectievelijk plek 1, 2 en 4.

Na de drie Amsterdamse ziekenhuizen moet je bij het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn de meeste euro's per uur neertellen om de vierwieler te parkeren: 2,25 euro per uur. Het ziekenhuis in Hoorn is overigens wel, samen met het AMC in Amsterdam, het enige hospitaal in de provincie waar de parkeertarieven zijn gedaald ten op zichte van vorig jaar. Bij alle andere ziekenhuizen zijn de uurprijzen gestegen.

Goedkoopst
Bij het Gemini Ziekenhuis in Den Helder (1,00 euro p/u), BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam (1,00 euro p/u) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk (1,10 euro p/u) ben je het goedkoopst uit in de provincie om te parkeren. Dus mocht je een griepprik halen of een openhartoperatie ondergaan, dan kun je het best hier even de auto neerzetten.

Overzicht
Benieuwd naar de parkeerprijzen van alle ziekenhuizen in de provincie Noord-Holland? Wij hebben ze op een rijtje gezet per regio:
- Amsterdam
- Haarlemmermeer
- 't Gooi
- Haarlem en IJmond
- Zaanstreek-Waterland en West-Friesland
- Alkmaar e.o. en Noordkop

Whatsapp