Ga naar Content
Haarlem

Dit zijn de parkeerkosten bij ziekenhuizen in Haarlem en de IJmond

11 maart 2019, 11.36 uur · Aangepast 11 maart 2019, 11.51 uur
Door: · Foto: Google Maps

De ziekenhuizen in Haarlem en Beverwijk behoren tot de goedkoopste ziekenhuizen van de provincie als het om parkeren gaat. Tegelijkertijd zijn het wel de enige twee ziekenhuizen van Noord-Holland waar de parkeertarieven zijn gestegen in vergelijking met vorig jaar.

Dat blijkt uit een onderzoek van betalingsplatform Kortingscode.nl. Zij onderzoeken sinds 2017 jaarlijks de parkeerprijzen van 90 ziekenhuizen in Nederland.

Haarlem
Het Spaarne Gasthuis in Haarlem hanteert een uurtarief van 1,80 euro. Slechts vijf ziekenhuizen in de provincie zijn op dat gebied goedkoper. Vorig jaar was het echter nog goedkoper om hier te parkeren, toen bedroeg het uurtarief namelijk 1,20. Het dagtarief is daarentegen wel gedaald, van 13,38 euro per 24 uur in 2018 naar 8,50 euro per etmaal in 2019.

Beverwijk
Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft het op één na goedkoopste uurtarief van de hele provincie. De 1,10 euro per uur die het ziekenhuis vraagt voor parkeren, is 10 cent meer dan het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam en het Gemini Ziekenhuis in Den Helder. Vorig jaar was het uurtarief van het ziekenhuis in Beverwijk ook 1 euro. Het dagtarief is in een jaar tijd ook verhoogd, van 6 naar 7 euro.

Overzicht
Benieuwd naar de parkeerprijzen van alle ziekenhuizen in de provincie Noord-Holland? Klik dan hier.