Ga naar Content
Amsterdam

Dit zijn de parkeerkosten bij ziekenhuizen in Amsterdam

11 maart 2019, 11.44 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Amsterdam spant nog altijd de kroon als het gaat om parkeertarieven bij ziekenhuizen. Het OLVG-Oost, VUmc en OLVG-West staan in de landelijke top 5 met hoogste parkeerprijzen per uur. Het AMC is juist flink in prijs gedaald.

Dat blijkt uit een onderzoek van betalingsplatform Kortingscode.nl. Zij onderzoeken sinds 2017 jaarlijks de parkeerprijzen van 90 ziekenhuizen in Nederland.

Duurste ziekenhuizen
Bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis-Oost betaal je 4 euro per uur en is daarmee het ziekenhuis met het hoogste uurtarief van Nederland om de auto te parkeren. Het VU Medisch Centrum volgt op plek twee met 3,53 euro per uur. Het OLVG-West staat ook in de landelijke top 5, met een uurtarief van 2,50 euro.

AMC
De drie Amsterdamse ziekenhuizen zijn in prijs gelijk gebleven in vergelijking met vorig jaar, blijkt uit de cijfers. Het AMC daarentegen heeft het uurtarief juist verlaagd, van 3 euro per uur in 2018, naar 1,60 euro in 2019. Ook het dagtarief bij het AMC is in prijs gedaald: van 24 euro per 24 uur in 2018, naar 10 euro per etmaal in 2019.

Goedkoopst
Het BovenIJ Ziekenhuis is een van de goedkoopste ziekenhuizen van de provincie als het gaat om betaald parkeren. Hier betaal je 1 euro per uur (eerste 30 minuten gratis) en hanteert een dagtarief van 5 euro.

Benieuwd naar de parkeerprijzen van alle ziekenhuizen in de provincie Noord-Holland? Klik dan hier.