Ga naar Content
Haarlemmermeer

Hoofdvaart College reageert op kwestie rond vermeende belediging Mohammed

5 maart 2019, 15.30 uur
Door: · Foto: Google Streetview

Het College van Bestuur van de Dunamare Onderwijsgroep, waar het Hoofdvaart College onder valt, heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan rond de vermeende belediging van de profeet Mohammed door een techniekinstructeur.

Dat meldt onze mediapartner HCNieuws.nl. Vorige week werd bekend dat een techniekinstructeur van het Hoofdvaart College al een paar weken thuis zat, omdat hij de profeet Mohammed zou hebben beledigd. De instructeur zelf ontkende dit gedaan te hebben, maar de kwestie zorgde voor veel ophef. Er werden zelfs Kamervragen over gesteld. 

Het bestuur van de onderwijsgroep waar de school onder valt, heeft nu een reactie gegeven op de kwestie. Volgens het bestuur is wel degelijk sprake van een time-out en geen schorsing, zoals wordt beweerd. Wel is duidelijk dat de relatie tussen de school en de instructeur niet erg warm meer is.

Lees ook: Leerkracht Hoofddorpse school op non-actief om 'beledigen van profeet Mohammed'

"Tussen medewerker en schoolleiding zal op korte termijn een mediation-traject starten met een onafhankelijke en onpartijdige mediator om vast te stellen wat het best mogelijke vervolg kan zijn voor zowel de medewerker als de school", aldus de reactie op de website van de school. "Het is onjuist dat de medewerker een sanctie zou zijn opgelegd, zoals door sommige media wordt beweerd. Wel is hij tijdelijk vrijgesteld van zijn werkzaamheden op de school."

Tekst gaat door onder de video

PAUL MEIJER Hoofdvaart College - NH Nieuws

Aanleiding
Dat de instructeur ondanks dit voorgestelde traject besloot De Telegraaf bij de zaak te betrekken, zit het bestuur dan ook niet lekker. "Wij betreuren het zeer dat de betrokken medewerker aanleiding heeft gezien om, ondanks het geschetste traject, actief de publiciteit te zoeken, en met name de wijze waarop dit is gebeurd."

Volgens het bestuur heeft de instructeur vroegtijdig een belangenbehartiger bij de gesprekken betrokken, die later een journalist van het dagblad bleek te zijn. "Deze journalist heeft de kwestie daarna in de openbaarheid gebracht. Mede als gevolg van deze werkwijze heeft de zaak een politieke lading gekregen die niet past bij de feitelijke situatie."

Lees ook: Forza!-fractievoorzitter neemt het op voor geschorste leerkracht na Mohammed-belediging

Hoewel het bestuur aangeeft dat het beeld dat is ontstaan van een school die zijn medewerkers niet steunt onjuist is, kan om redenen van privacy verder niet ingegaan worden op wat er volgens de school dan wel precies gebeurd is. "Wel willen wij kwijt dat in deze zaak een rol speelt dat leerlingen zich op school binnen een veilige en vertrouwde omgeving moeten kunnen ontwikkelen, waarbij van medewerkers een professionele houding wordt gevraagd."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!