Whatsapp

Haarlemmermeer

Forza!-fractievoorzitter neemt het op voor geschorste leerkracht na Mohammed-belediging

26 februari 2019, 14.34 uur · Aangepast 26 februari 2019, 21.03 uur

Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer is woest over het feit dat een medewerker van het Hoofdvaart College in Hoofddorp is geschorst omdat hij mogelijk de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Meijer vindt dit 'de wereld op z'n kop' en eist opheldering bij het schoolbestuur én gaat vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouder.

Het verhaal werd naar buiten gebracht door De Telegraaf, die sprak met de geschorste techniekinstructeur van de vmbo-school. In het interview ontkent hij de beledigingen aan het adres van de voor moslims heilige profeet gedaan te hebben, toch heeft de school hem 'tijdelijk vrijgesteld van zijn werkzaamheden' nadat leerlingen een klacht hadden ingediend bij de directie. Het incident deed zich eind januari voor.

Lees ook: Leerkracht Hoofddorpse school op non-actief om 'beledigen van profeet Mohammed'

Toen het nieuws gisteren naar buiten kwam, ontplofte naar eigen zeggen de telefoon van Meijer met telefoontjes en berichten van verontruste ouders. De fractievoorzitter van lokale partij Forza!Haarlemmermeer besloot om zelf verhaal te gaan halen bij de school en de overkoepelende organisatie Dunamare Onderwijsgroep, maar kreeg niemand aan de lijn. "Dus ben ik naar de school gegaan en daar kwam ik de directeur tegen", vertelt Meijer aan NH Nieuws. "Als school moet je achter je docent staan."

Lange tenen
De directeur wilde bij die ontmoeting niet ingaan op de bezwaren van Meijer. "De vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Als de christelijke god in de film Life of Brian van Monty Python belachelijk wordt gemaakt, dan kunnen we daar allemaal hard om lachen. Maar oh jee als de profeet Mohammed voor pedofiel wordt uitgemaakt, dan hebben de moslims allemaal lange tenen", beredeneert Meijer.

Pedofiel
De geschorste schoolmedewerker zou, volgens de leerlingen die de klacht hebben ingediend, hebben gezegd dat de profeet Mohammed een pedofiel is omdat hij met een meisje van acht jaar oud was getrouwd en dat in Nederland je een plek in de gevangenis zou opleveren. Hij zou deze uitspraak gedaan hebben nadat hij een gesprek in het klaslokaal had opgevangen, waarin een meisje zei dat haar moeder de desbetreffende leerkracht 'haram' vond, ofwel vies. De geschorste techniekinstructeur ontkent deze uitspraken te hebben gedaan.

Voor Meijer van Forza!Haarlemmermeer maakt dit laatste in principe niet uit, "want Mohammed is ook een pedofiel, als je met een meisje van acht jaar trouwt". Hij wil daarom ook op het Hoofdvaart College een discussieavond organiseren over het belang van de vrijheid van meningsuiting. Ook heeft Meijer contact gezocht met de desbetreffende leerkracht om 'zijn kant van het verhaal te horen'. Een eventueel gesprek moet nog plaatsvinden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Google Streetview / Forza!Haarlemmermeer
Whatsapp