Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Gilly Emanuels opgelucht na uitspraak: "Ik kan verder met mijn leven"

20 februari 2019, 15.29 uur · Aangepast 20 februari 2019, 16.27 uur

De Hilversumse ijssaloneigenaresse Gilly Emanuels is opgelucht na de uitspraak van de rechter vanmiddag. Die bepaalde dat Emanuels geen straf krijgt voor de mishandeling van twee hangjongeren die haar hadden uitgescholden voor 'kankernegerin'. "Ik ben blij dat ik verder kan met mijn leven", reageert Emanuels.

Volgens de rechter is de mishandeling wel bewezen, maar was dit niet strafbaar. Juridisch gezien was er sprake van 'putatief noodweerexces'. Dat betekent dat de mishandeling Emanuels onder alle omstandigheden, met alle voorgeschiedenis in het achterhoofd, niet verweten kon worden. Daarom wordt ze 'ontslagen van alle rechtsvervolging'.

Lees ook: Geen straf voor 'geterroriseerde' Gilly Emanuels na mishandeling hangjongeren

"Mijn leven heeft anderhalf jaar gewoon stil gestaan. Ik ben blij dat ik verder kan. Het heeft ook impact gehad op mijn kinderen. Voor hen heb ik gezegd: ik ga doorvechten", aldus Emanuels.

Gilly Emanuels opgelucht na uitspraak: "Ik kan verder met mijn leven" - NH Nieuws

Met een stok te lijf
Tegen Emanuels was een taakstraf van 120 uur geëist, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Ze werd naar eigen zeggen bij haar ijssalon jarenlang geterroriseerd door hangjeugd. Toen ze op een dag werd uitgescholden voor 'kankernegerin', was voor haar de maat vol en ging ze de twee jongens met een stok te lijf.

Lees ook: 'Kankernegerin-incident' vormde dieptepunt in tien jaar jongerenoverlast Hilversum-Oost

"Ze hebben mijn leven tot een hel gemaakt. Ik wil mijn recht halen", zei Emanuels vandaag na de uitspraak. "Ik kwam met vertrouwen hier naar toe, ik geloof nog altijd in de rechtsstaat. Ik twijfel er na vandaag niet meer aan."

Steun
Er was de laatste tijd veel steun voor Emanuels. Ook vandaag verzamelde een grote groep sympathisanten zich bij de rechtbank. "Die steun is zo fantastisch. Het geeft zoveel kracht als je achterom kijkt en mensen ziet die op jou lijken."

Lees ook: Grote groep verzamelt zich voor rechtbank om Gilly Emanuels te steunen

Het Openbaar Ministerie vervolgt ook één van de betrokken jongeren, een 19-jarige man uit Hilversum. Hem wordt belediging ten laste gelegd. Wanneer deze zaak voorkomt, is nog niet duidelijk.

Het OM bekijkt of ze in beroep gaan tegen de uitspraak.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!