Ga naar Content
Noordkop & Texel

Voetganger (72) gewond in Barsingerhorn, vermoedelijk door automobilist

28 januari 2019, 11.20 uur · Aangepast 28 januari 2019, 14.25 uur
Door: · Foto: Google Streetview

Een 72-jarige man uit Den Helder is gisterenmiddag in Barsingerhorn gewond geraakt. Hoe dat exact is gebeurd, is nog niet bekend, maar op het moment dat een auto hem passeerde, werd hij in het gezicht geraakt.

Op het moment van het voorval liep de man over de Heerenweg. Toen een tegemoetkomende auto hem ter hoogte van het Oude Raadhuis passeerde, kreeg hij een klap in z'n gezicht. Zijn bril belandde door de klap op straat en is onherstelbaar beschadigd. De man zelf raakte lichtgewond: behandeling in het ziekenhuis bleek niet nodig.

Lees ook: Fietsend meisje (15) in arm gestoken vanuit passerende auto 

De politie onderzoekt hoe de verwondingen zijn ontstaan, en of de passerende automobilist daarbij een rol heeft gespeeld. "Er is in ieder geval niet gestoken", verduidelijkt de woordvoerder, verwijzend naar het incident van afgelopen zaterdag, waarbij een 15-jarig meisje werd gestoken met een scherp voorwerp door een passerende automobilist. Dit gebeurde ook op de Heerenweg in Barsingerhorn.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de incidenten, maar behandelt de zaken vooralsnog wel los van elkaar. Het 72-jarige slachtoffer heeft de auto en de inzittenden niet of nauwelijks gezien, waardoor er geen signalement van de verdachte beschikbaar is.

Lees ook: Politie: 'Gestoken meisje (15) Barsingerhorn maakt het naar omstandigheden goed'

Fietsster en hardloopster neergestoken
Dat er een link wordt gelegd met de gebeurtenissen van november vorig jaar, toen in Egmond aan den Hoef en Castricum een fietsster en een hardloopster werden aangereden en neergestoken, vindt de politie gezien de overeenkomsten begrijpelijk. "Vanzelfsprekend kijkt de recherche wel naar overeenkomsten", besluit de woordvoerder. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!