Ga naar Content

Politie: 'Gestoken meisje (15) Barsingerhorn maakt het naar omstandigheden goed'

De 15-jarige fietsster die afgelopen weekend in Barsingerhorn door een passerende automobilist in haar arm werd gestoken, was 'doodsbang' na de aanval. Inmiddels maakt ze het 'naar omstandigheden goed'

Dat zegt de politie tegen NH Nieuws. Het meisje fietste zaterdagavond over de Heerenweg toen er van achter een 'klein model personenauto' naderde.

Gestoken meisje (15) Barsingerhorn 'maakt het naar omstandigheden goed' - NH Nieuws

"De bestuurder had zijn arm uit het raam", vertelde de woordvoerder eerder voor de camera van NH Nieuws. Gisterochtend was al bekendgemaakt dat de man een 'scherp voorwerp' in z'n handen had. 

Lees ook: Fietsend meisje (15) in arm gestoken vanuit een passerende auto

"Daarmee werd het meisje geraakt", gaat de woordvoerder verder. "Vervolgens is ze op de grond gevallen, heeft ze snel haar fiets gepakt, is ze opgekrabbeld en weggegaan. Doodsbang was ze. Vervolgens heeft ze ons gebeld." Nadat ze alarm had geslagen, hebben agenten de omgeving uitgekamd, maar geen spoor van de verdachte gevonden.  

Het meisje is na de aanval in het ziekenhuis behandeld. "Ze is natuurlijk erg geschrokken", vertelt de woordvoerder. 

'Heel wat loos'
Barsingerhorner Kees woont vlakbij de plek van het voorval, maar heeft er niets van meegekregen. Wel heeft hij een uitgesproken mening over het gedrag van de dader. "Als je een dame te lijf gaat met een mes, is er natuurlijk heel wat loos. Dat is niet normaal. Het gebeurt overal, maar nu een keer vlak bij je deur." 

Lees ook: Aangereden hardloopster en fietster doen verhaal: "Er kwam opeens een arm uit het raam"

Hoewel de zaak sterk doet denken aan twee steekincidenten van vorig jaar november in Castricum en Egmond aan den Hoef, gaat de politie vooralsnog niet uit van een verband. De politie zoekt camerabeelden en roept getuigen op zich te melden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws