Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Fietsend meisje (15) in arm gestoken vanuit passerende auto

27 januari 2019, 12.48 uur · Aangepast 28 januari 2019, 08.32 uur

Een 15-jarig meisje is gisteravond met een scherp voorwerp in haar arm gestoken tijdens het fietsen. Dat gebeurde op de Heerenweg in Barsingerhorn.

Het meisje werd door een automobilist, die vanuit de tegenovergestelde richting kwam, geraakt. Na de steekactie is de automobilist doorgereden.

Volgens de politie is het meisje erg bang en geschrokken door de aanval. Ze is direct naar huis gefietst, waar na het zien van de verwondingen de politie is gebeld.

SUV-steker
Een zoektocht in de buurt naar de dader leverde niets op. Volgens de politie reed de verdachte in een 'klein model personenenauto'. Getuigen worden verzocht zich te melden.

De steekpartij doet erg denken aan een actie van de zogenoemde 'SUV-steker'. Eind vorig jaar werden kort na elkaar drie vrouwen aangereden in Castricum en Egmond aan den Hoef, vermoedelijk door de bestuurder van een grijze SUV. De drie vrouwen bleken achteraf alledrie steekwonden te hebben. 

Lees ook: Aangereden hardloopster en fietsster Castricum doen verhaal: "Er kwam opeens een arm uit het raam"

Hoewel de politie uitgaat van eenzelfde dader bij de gebeurtenissen in Castricum en Egmond-Binnen, is er vooralsnog geen verband met de steekpartij van gisteravond in Barsingerhorn. Toch onderzoekt de politie een connectie, zo laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws. "We zien het vooralsnog als een losstaand incident."

💬 Whatsapp ons!
Weet jij meer over dit onderwerp? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Het begin van de Heerenweg | Google Maps