Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Babbeltruc-vrouw Zaanstreek was bekende van politie: "Bespreek dit met grootouders!"

8 december 2018, 20.40 uur
Door Elisa Heisen · Foto: NH Nieuws / Shutterstock

De 40-jarige vrouw uit Krommenie die gearresteerd is op verdenking van het doen van babbeltrucs in de Zaanstreek was al bekend bij de politie. Meerdere ouderen zijn de afgelopen tijd voor honderden euro's opgelicht. De politie is op zoek naar meer tips over deze dame: "Bespreek dit met je grootouders!"

In totaal wist de vrouw zo'n 1000 euro af te troggelen van haar slachtoffers. Ze was bekend bij de politie, mede vanwege andere babbeltrucs, laat de politie weten in een Facebookbericht. "Wij zien dat de slachtoffers veelal flink op leeftijd zijn. Wij roepen onze volgers dan ook op bovenstaande tips met uw (groot)ouders te bespreken."

Lees ook: 40-jarige vrouw opgepakt voor meerdere babbeltrucs

De dader is vermoedelijk van 1 tot 6 december bezig geweest in Wormerveer, Zaandijk, Krommenie en Westknollendam. Donderdagavond werd ze opgepakt na een mislukte babbeltruc in Graft. Ze maakte onder andere gebruik van de goedheid van haar slachtoffers door te zeggen dat ze autopech had en of ze geld kon lenen

Lees ook: Woeste kleindochter opent jacht op oplichtster Zaanse grootouders: "Hele laffe daad"

De politie waarschuwt voor dit soort trucs: "Belt een onbekende aan die met een zielig verhaal geld wil lenen? Wees hier zeer terughoudend in (m.a.w. niet doen!). Laat onbekenden niet zomaar binnen in uw huis, ook niet om even naar het toilet te gaan of voor een glas water."

Verder adviseert de politie: "Vertrouwt u de situatie niet? Bel direct 112. Geef nooit uw pinpas af. Gaat u toch geld lenen? Vraag dan altijd een onderpand zoals een paspoort en maak een foto van de persoon aan wie u geld leent."

Slachtoffer
Wij spraken eerder deze week met de 88-jarige Gerard van der Kort uit Zaandam. Ook hij trapte in de slinkse babbeltruc. "Ik ben het vertrouwen in de mensheid een beetje kwijt", vertelde hij aan onze verslaggever. 

Bekijk hier zijn verhaal: 

Gerard (88) is slachtoffer van slinkse babbeltruc - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!