Haarlem

Hells Angels nemen afstand van bedreigingen burgemeester Haarlem

13 oktober 2018, 17.21 uur

ANP / NH Nieuws
ANP / NH Nieuws

HAARLEM - De Haarlemse Hells Angels nemen afstand van de bedreigingen tegen de Haarlemse burgemeester Jos Wienen. Dat meldt de advocaat van de motorclub. Ondanks dat de Hells Angels met Wienen in de clinch liggen over de sluiting van hun clubhuis, vinden zij dat geen reden om de burgervader te bedreigen.

Jos Wienen zit sinds deze week ondergedoken vanwege bedreigingen aan zijn adres. Al sinds september werd de woning van de burgemeester bewaakt. "We hebben redenen om ons zorgen te maken om zijn veiligheid", zei de politie toen.

Lees ook: Haarlemmers de straat op om ondergedoken burgemeester te steunen: "Dit pikken we niet"

Sindsdien wijzen de beschuldigende vingers in de media alle kanten op: ook richting de motorclub Hells Angels. Burgemeester Wienen sloot hun clubhuis afgelopen januari, voor het 'faciliteren van een criminele organsatie', waardoor de burgervader en de club op slechte voet met elkaar staan.

Maar de club trekt zijn handen af van de bedreigingen. "Vanzelfsprekend zijn zij het niet eens met de sluiting van het clubhuis", aldus de advocaat, "Maar, om de heropening van het clubhuis te bewerkstelligen loopt er thans een juridische procedure waarin een rechter nog uitspraak gaat doen."