Ga naar Content

Geen maatregelen na nieuw geweld bij strandfeesten Bloemendaal: strandtenten weigeren reactie

BLOEMENDAAL AAN ZEE De gemeente Bloemendaal neemt voorlopig geen maatregelen nadat het gisteren opnieuw uit de hand liep bij strandfeesten in Bloemendaal aan Zee.

Na afloop van de feesten werd een 26-jarige feestganger neergestoken. Dat gebeurde rond 23.00 uur in de buurt van een strandovergang. Het slachtoffer is in kritieke toestand met een helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Eerder op de avond zou er ook geschoten zijn bij een van de feesten. 

Drie feesten
Op het strand van Bloemendaal waren gisteravond drie strandfeesten: TIKTAK Festival bij Beachclub Bloomingdale, Sunday Opening bij Woodstock'69 en Afro Nation bij Beachclub Vroeger. Volgens de politie waren hier in totaal zo'n 10.000 mensen aanwezig.

De gemeente Bloemendaal is vanochtend samen met de politie in crisisberaad gegaan over de gebeurtenissen op het strand. Er komen voorlopig nog geen maatregelen tegen de strandtenten, laat de gemeente weten aan NH Nieuws. "Het onderzoek van de politie naar het steekincident en het vermoedelijk geloste schot is in volle gang", aldus de burgemeester. "Ik wacht de uitkomst hiervan af alvorens verdere conclusies te trekken."

Kritisch kijken
NH Nieuws heeft vanochtend herhaaldelijk contact gezocht met zowel de strandtenten als de organisatoren van de feesten. Geen van de strandtenten, die onafhankelijk van elkaar feesten hadden georganiseerd, wil een reactie geven op de gebeurtenissen. 

Lees ook: Slachtoffer steekpartij strandfeest 26-jarige man: mogelijk schot gelost

E&A Events, organisator van het feest in Beachclub Bloomingdale, zegt geschrokken te zijn van de gebeurtenissen maar wijst voor verder commentaar naar de strandtenten. Het bedrijf achter het evenement in Beachclub Vroeger zegt dat de problemen ontstonden bij het TIKTAK Festival in Beachclub Bloomingdale. 

Lees ook: "Stuur snel politie, want het gaat hier behoorlijk los!"

Vunzige Deuntjes, een organisatie die verantwoordelijk was voor een gedeelte van de programmering bij het TIKTAK Festival, zegt "heel kritisch te kijken" naar de samenwerking met de organisatoren van het strandfeest. 

Meer problemen
Strandfeesten veroorzaken in Bloemendaal al lange tijd problemen. Zo stonden er voorafgaand aan het feest lange files richting het strand. In mei vorig jaar moest de politie en de ME hard ingrijpen toen bleek dat er veel meer bezoekers aanwezig waren dan toegestaan. De organisatoren hadden 8.000 kaartjes verkocht, terwijl er maar plek was voor 5.000. 

Lees ook: Bloemendaal aan Zee wil af van partystrand-imago: strandfeesten kop in gedrukt

Naar aanleiding van de eerdere gebeurtenissen besloot de gemeente het aantal feesten drastisch in te beperken. Vanaf 2019 moet het aantal feesten worden teruggebracht van 150 per jaar tot maximaal 30. 

Al jarenlang problemen in Bloemendaal
Klik hier voor een overzicht van de problemen in Bloemendaal door de jaren heen.

Foto: Inter Visual Studio