Ga naar Content

VIDEO: Politie slaat in op feestgangers bij strand van Bloemendaal

BLOEMENDAAL De politie heeft gisteravond hard opgetreden tegen bezoekers van een aantal strandfeesten bij Bloemendaal. Op beelden die bezoekers maakten, is goed te zien hoe ME'ers hard met wapenstokken op vrouwen inslaan.

Er zouden zo'n 8.000 mensen op Sweets, een van de festivals die gisteravond op het strand van Bloemendaal plaatsvonden, zijn afgekomen. Op Facebook zeggen bezoekers dat de organisatie veel meer kaarten verkocht had dan er daadwerkelijk plekken waren. "Er waren 8.000 kaarten verkocht, maar er waren maar 5.000 plekken", vertelt een getuige aan NH. "Dus 3.000 mensen waren pisnijdig." Een rondgang langs strandtenthouders vandaag bevestigt die indruk.

Lees ook: Politie beëindigt feesten op strand Bloemendaal, meerdere arrestaties

Gevechten
De politie besloot vanwege de chaotische situatie die ontstond in samenspraak met de strandtenthouders om de feesten vanaf 21.00 uur geleidelijk te beëindigen. Sommige bezoekers weigerden te vertrekken en dat leidde tot rellen op het strand. De politie meldt dat veel mensen over hekken begonnen te klimmen en dat er gevechten met beveiligers van de strandtenten ontstonden.

De politie zegt dat alles, gezien de omstandigheden, in goede banen is geleid. De burgemeester had een noodverordening afgekondigd. Dat betekent dat de politie mensen in hun bewegingsvrijheid mag beperken en geweld mag gebruiken als de gebiedsbeperking genegeerd wordt.

De politie riep het publiek middels megafoons op om het terrein te verlaten. Een groot aantal bezoekers gaf geen gehoor aan herhaaldelijke verzoeken te vertrekken en was  zwaar onder invloed. De vrouwen die op de videobeelden geslagen worden, negeerden de verordening ook herhaaldelijk, laat een woordvoerder weten. 

Tien mensen werden gisteravond gearresteerd. Momenteel zit alleen een 22-jarige Amsterdammer die een beveilger met de dood bedreigde nog vast. 

Video #165600
Video #165597