Ga naar Content
Noord-Holland

Alle trossen los: Sail Den Helder volg je bij NH Nieuws

19 juni 2017, 14.02 uur · Aangepast 19 juni 2017, 15.00 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Matthijs Gemmink

DEN HELDER Aankomende donderdag barst in volle hevigheid Sail Den Helder 2017 los. De hele week is NH Nieuws bij het grootste nautische evenement van dit jaar.

Er wordt al jaren aan gewerkt en eindelijk is het dan zover. De tallships naderen Den Helder en ook zo'n 140 schepen van het Varend Erfgoed hebben koers gezet richting de meest noordelijke stad van onze provincie. Naast al die prachtige schepen is er een ramvol programma georganiseerd. Voor NH Nieuws een prachtige kans om al dat moois en gezelligs in beeld te brengen. We zijn dan ook alle dagen in volle sterkte aanwezig.

Varend erfgoed
We beginnen morgen alvast met een verhaal over het varend erfgoed: uit alle hoeken van het land zoeken schepen elkaar op om gezamenlijk op te stomen richting Den Helder. Op woensdag wordt vervolgens in Den Oever, Kolhorn en Ouderschild PréSail gevierd. De havens en de rede van Texel komen vol te liggen met schitterende schepen.

Lees ook: Sail Den Helder wordt groter dan ooit

Donderdag gaan we los, als de tallships en het Varend Erfgoed de haven binnenkomen. Zowel online, als via radio en tv houden we u op de hoogte. Van 16.00 tot 16.45 uur doen we via tv en Facebook live verslag van de binnenkomst en het afmeren van de schepen.

Bruidspaar
Vrijdag sluiten de Marinedagen aan bij het nautische feest. Onze Rijdende Reporter zal voor radio verslag doen vanaf het Marineterrein en natuurlijk zijn we ook bij het bruidspaar dat als enige mag trouwen aan boord van een tallship.

Lees ook: Sail Den Helder wordt meer dan alleen mooie schepen kijken

Ook in het weekend is er bij NH Nieuws volop aandacht voor Sail en de Marinedagen. Radioverslaggever Isabella Prins neemt u zaterdag van 12.00 uur tot 13.00 uur mee over het terrein, langs de kades waar van alles gebeurd. Om 16.00 uur laten we live op tv een impressie zien van de dag vol interessante onderwerpen maar natuurlijk vooral prachtige beelden.

Ruime sop
Zondag is de slotdag van Sail Den Helder, die een absolute topdag belooft te worden. De tallships zullen met vol zeil de havens verlaten en langs de dijk bij Landsend het ruime sop weer kiezen. Radioverslaggever Samanta Groot zal vanaf 12.00 tot 14.00 uur verslag doen vanaf Willemsoord en de dijk. Vanaf 15.00 uur doen we live verslag op tv en online van de vertrekkende schepen.

Foto: Sail Den Helder