Start van hoofdcontent

DEN HELDER

nl

Sail Den Helder wordt meer dan alleen mooie schepen kijken

1 februari 2017, 15.50 uur · Aangepast 15 februari 2017, 17.11 uur · Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

DEN HELDER De organisatie van het grootste evenement dat dit jaar in Noord-Holland georganiseerd wordt, er worden zo'n 400.000 bezoekers verwacht, ligt stevig op koers. Sail Den Helder vindt plaats van 22 tot en met 25 juni. De kades zullen propvol prachtige schepen liggen. Maar de organisatie wil meer.

Het evenement moet meteen de bezoekers doen verbazen wat de Noordkop allemaal kan op het gebied van wetenschap, innovatie en duurzaamheid. Sail Den Helder heeft daarom presentator Jan Douwe Kroeske met zijn Summerlabb ingehuurd. Die zoekt op zijn beurt weer naar lokale ondernemers die hun bijzondere verhaal willen komen vertellen.

Het decor van Summerlabbb wordt het boorplatform dat momenteel op werk te wachten ligt in de haven. Als het er in juni nog steeds is, wil Kroeske de mensen laten zien dat de toekomst er nog niet zo slecht uit ziet. "Als je het hebt over omschakeling, transitie dan is de toekomst hoopvol. We moeten alleen de mensen die mooie, bijzondere, gekke dingen verzinnen wel de ruimte geven."

Kroeske reist met zijn Summerlabb door het hele land, begon ooit op Lowlands en was onlangs nog op Noorderslag in Groningen. "We laten de mensen, soms op een gekke manier, kennis maken met ontwikkelingen. Ook uit hun eigen omgeving. En de mensen staan soms versteld wat ze dan zien."

Kroeske vraagt ondernemers uit de Noordkop die bijzondere, vooruitstrevende plannen hebben of producten maken vol van technologie zich aan te melden via de website van Summerlabb