Ga naar Content

Bruidspaar mag trouwen op tallship tijdens Sail Den Helder: "Droom die uitkomt"

DEN HELDER Rick Janssen en Rochelle Oosterbeek kunnen hun geluk niet op. Uit een lange lijst van verliefde stellen zijn zij gekozen om tijdens Sail Den Helder hun ja-woord op een tallship te geven.

"Ik heb Rochelle in december ten huwelijk gevraagd.", vertelt Rick, "We waren eigenlijk van plan om volgend jaar juni te trouwen. Maar dit kwam op ons pad dus we hebben het een jaartje eerder gedaan." Rochelle laat vandaag haar proefkapsel maken en Rick heeft zijn vrijgezellenfeest.

Lees ook: Sail Den Helder gooit trossen alvast los

Het plan voor een mooi huwelijk op één van de prachtige schepen die vanaf 22 juni in de Helderse havens liggen, komt van Astrid Santé, weddingplanner en actief bij feestindekop.nl.

Belgisch koppel
"We hebben echt heel veel aanvragen gekregen. Zelfs een Belgisch koppel. Maar Rick en Rochelle waren meteen heel enthousiast. Ze belden en appten en ze hadden al heel goed op een rijtje wat ze wilden. Alleen de datum hoefde nog maar geprikt te worden."

Lees ook: Hotels Den Helder al bijna helemaal volgeboekt tijdens Sail

"We zijn er heel blij mee", glundert Rick, "Je kunt wel zeggen dat hiermee een droom uitkomt." Rochelle zit ondertussen te genieten bij de kapper: "Ik denk dat ik het een beetje laat opsteken. Ook vanwege de wind die altijd waait hier in Den Helder."

Meer wil ze niet vertellen. Het moet natuurlijk een mooie verrassing blijven voor Rick. Op 23 juni stappen ze in het "huwelijksbootje".

Foto: NH/Matthijs Gemmink