Ga naar Content

Sail Den Helder wordt groter dan ooit

DEN HELDER Nog een half jaar en dan barst Sail Den Helder los. De stad is altijd al een nautisch bolwerk, maar wordt vanaf 22 juni helemaal een varend feestje.

De voorbereidingen zijn in volle gang voor Sail Den Helder 2017, de organisatie is inmiddels al twee jaar bezig om het evenement neer te zetten. Directeur Eef van den Broek: "Het is nu misschien een wat grijze dag, maar in juni schijnt de zon. Vier dagen lang mooie schepen: het wordt een uniek evenement."

Marinedagen
Sail wordt dit jaar weer samen georganiseerd met de Marinedagen. "We maken zo de verbinding van oud naar nieuw. De oude zeilschepen naar de moderne marineschepen. Maar ook met heel veel activiteiten voor iedereen. Er is gewoon heel veel te zien volgend jaar juni."

NH gaat volgend jaar uitgebreid aandacht besteden aan het evenement. Vandaag werden daar afspraken over gemaakt met Sail. Het evemenet wil graag laten zien wat Den Helder allemaal in huis heeft. Anke de Vries, directeur City Marketing Den Helder: "We hebben heel veel leuke musea, prachtige natuur, lange stranden, geen files en geen betaald parkeren. We hopen dat mensen via Sail Den Helder leren kennen en later ook weer terug komen naar de stad.

Er is de afgelopen jaren veel werk verzet, toch kan de organisatie nog niet achterover leunen, vertelt Van de Broek. "We zijn aardig op weg, maar we zijn er nog niet. Maar het wordt een fantastisch feest. We nodigen iedereen uit om die prachtige parel in de Noordkop te komen bekijken. Maar ook in Schagen, Hollands Kroon en Texel, die allemaal meedoen aan dit evenement."

Foto: Joost Lammers / NH Nieuws