Ga naar Content
Noord-Holland

Rechter spreekt zich nog niet uit in kort geding taxironselaars

2 februari 2017, 17.40 uur · Aangepast 2 februari 2017, 18.13 uur
Door: · Foto: NH / Doron Sajet

SCHIPHOL De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in het kort geding dat taxichauffeurs hadden aangespannen tegen de gemeente Haarlemmermeer. Tot die tijd mogen taxironselaars hun gang gaan op de luchthaven.

De gemeente Haarlemmermeer kondigde onlangs strengere maatregelen en hogere boetes aan tegen taxironselaars. Een groep taxichauffeurs spande daarop een kort geding aan, omdat zij het niet eens zijn met de aangescherpte regels. Tot de rechter uitspraak zou doen, mochten de luchthaven en de gemeente niet handhaven.

Lees ook: Voorlopig toch geen verbod taxironselaars op Schiphol

Vandaag voerden taxichauffeurs op Schiphol actie tegen de ronselaars. Ze blokkeerden de taxibaan en voerden geen ritten uit, waardoor reizigers genoodzaakt waren op andere manier naar hun bestemming te reizen. Ronselaars konden ongestoord hun gang gaan en waren ruim vertegenwoordigd op en voor Schiphol Plaza. 

Het is onbekend wanneer de rechter uitspraak zal doen in de zaak. Volgens onze verslaggever Doron Sajet "wil hij er de tijd voor nemen". 

Zitting taxironselaars Schiphol vs H'meer is voorbij. Rechter doet later uitspraak, zeker niet vandaag @NHNieuws pic.twitter.com/FK2uXE8Vh6

— Doron Sajet (@dsajet) 2 februari 2017

Tot de rechter uitspraak doet mag er geronseld worden voor Schiphol. Een van die chauffeurs staat pers te woord. @NHNieuws pic.twitter.com/XybHeuW9JO

— Doron Sajet (@dsajet) 2 februari 2017