Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Strengere regels en forse straffen voor taxironselaars Schiphol

23 januari 2017, 13.30 uur · Aangepast 23 januari 2017, 14.08 uur · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL Vanaf 30 januari is het op en rond het Jan Dellaertplein en Schiphol Plaza verboden om taxidiensten aan te bieden. Dat heeft de gemeente Haarlemmermeer besloten.

De gemeente heeft de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zo aangepast dat in specifieke gebieden het aanbieden van bepaalde vormen van taxidiensten in zijn geheel verboden kan worden De maatregelen moeten ervoor zorgen dat de overlast van taxironselaars verleden tijd is.

Lees ook: Toeristen vast in taxi tijdens ritje voor 485 euro: "We schreeuwden om hulp"

Taxichauffeurs die zich niet aan de regels houden, kunnen een boete van 350 euro krijgen, die bij herhaling kan oplopen tot 1500 euro of zelfs tot inbeslagname van de taxi kan leiden. Ook kan de gemeente de overtreder een verblijfsontzegging opleggen. Een overtreding hiervan is een strafbaar feit. 

Zes maanden
De komende zes maanden wordt bekeken of de maatregelen het gewenste effect hebben, waarna vervolgstappen worden genomen. "Als er geen sprake meer is van verstoring van de openbare orde kan het besluit door de burgemeester worden aangepast door het aangewezen gebied te verkleinen of bepaalde categorieën van taxidiensten wel toe te staan", aldus de gemeente.

Lees ook: Taxichauffeurs op Schiphol opnieuw in de clinch met ronselaars: "Kleine Turk, word je boos?"

Houden de problemen echter aan, dan wordt het gebied mogelijk vergroot. Ondertussen wordt er met betrokken partijen overleg gevoerd over een structurele oplossing van het probleem.