Ga naar Content

Taxichauffeurs op Schiphol opnieuw in de clinch met ronselaars: "Kleine Turk, word je boos?"

SCHIPHOL De vete tussen taxichauffeurs, ronselaars en beveiligers rondom de luchthaven Schiphol duurt nog altijd voort.

Vandaag dook er bij AT5 een filmpje op van de confrontatie tussen een taxicoördinator en een ronselaar, waarin flink naar elkaar wordt uitgehaald. "Fuck jou, fuck!" schreeuwt de eerste, die voor het filmpje bespuugd zou zijn. De ronselaar filmt de scheldpartij en roept de man na. "Hahaha. Word je helemaal boos? Turk. Kleine Turk, word je boos?"

Agressief
Het is al jaren bonje tussen de chauffeurs van Schiphol Taxi en de taxironselaars, die eigenlijk niet op het plein voor Schiphol mogen staan. Ze zouden niet alleen ronselen, maar zich ook heel agressief gedragen naar chauffeurs én klanten.

Lees ook: Taxichauffeurs Schiphol vrezen voor vechtpartijen met ronselaars

Volgens twee chauffeurs - die anoniem hun verhaal doen - loopt het uit de hand. "Ik ben een keer klemgereden en bedreigd", vertelt hij. "Toen ik uitstapte schopten ze me in mijn zij en gezicht, tot ik neerviel."

Flinke boetes
De gemeente Haarlemmermeer beloofde vorige maand flinke boetes uit te delen aan chauffeurs die geen mensen mogen ophalen op Schiphol. Dat lijkt echter nog niet te gebeuren. "Ik heb buiten nog niets gezien. Er zijn nu zeker een stuk of 60 ronselaars."

Lees ook: Taxironselaars Schiphol gaan flink beboet worden

De gemeente erkent dat de controles beter moeten. Vanaf deze week worden er niet alleen ronselaars die in het luchthavengebouw staan gecontroleerd, maar ook daarbuiten.

Foto: NH Nieuws/Doron Sajet