Ga naar Content
Noord-Holland

Voorlopig toch geen verbod taxironselaars op Schiphol

29 januari 2017, 15.39 uur · Aangepast 29 januari 2017, 15.50 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL Taxironselaars op Schiphol kunnen voorlopig nog ongestraft doorgaan met het oppikken van klanten op het plein voor Schiphol Plaza. Het kort geding dat een groep taxichauffeurs had aangespannen tegen de gemeente Haarlemmermeer is pas volgende week donderdag. Er mag in elk geval tot die rechtszaak niet worden gehandhaafd door de gemeente en Schiphol.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Dat meldt de advocaat van de chauffeurs aan NH.

De gemeente Haarlemmermeer had de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zo aangepast dat taxironselaars vanaf maandag 30 januari geen ritjes meer mogen aanbieden in bepaalde gebieden rondom de luchthaven, zoals het Jan Dellaertplein voor Schiphol Plaza. Een aantal chauffeurs spande daarop een kort geding aan. Omdat die zitting pas op donderdag 2 februari zal plaatsvinden, heeft de rechtbank bepaald dat het ronselverbod tot die tijd niet mag ingaan.

Lees ook: Kort geding taxironselaars Schiphol pas volgende week

Het was de bedoeling dat taxichauffeurs die zich niet aan de regels houden, een boete zouden kunnen krijgen die kan oplopen tot 1500 euro of zelfs tot inbeslagname van de taxi kan leiden. Mocht de rechter de chauffeurs gelijk geven, kan het taxironselverbod helemaal niet ingaan, laat de advocaat aan NH weten.

Schiphol teleurgesteld
Een woordvoerster van Schiphol laat weten de luchthaven het jammer vindt dat het allemaal nog langer moet duren voordat er gehandhaafd kan worden. Schiphol is klaar met de overlast die de ronselaars veroorzaken, maar zal de uitspraak van de rechtbank afwachten.