Ga naar Content
Noord-Holland

'Spannend of opening Velsertunnel maandag gaat lukken'

13 januari 2017, 10.30 uur · Aangepast 13 januari 2017, 12.04 uur
Door: · Foto: Rijkswaterstaat

BEVERWIJK Het is nog maar de vraag of de Velsertunnel maandagochtend open kan. "Door het weer van het komende weekend kan het nog wel eens spannend worden of we maandag halen", aldus regiomanager van Rijkswaterstaat Ilkel Taner.

De Velsertunnel is al negen maanden dicht voor een grondige renovatie aan onder meer de doorrijhoogte, vluchtwegen en ventilatiesystemen. Rijkswaterstaat hoopt de tunnel aanstaande maandagochtend weer te kunnen openen voor het verkeer. "Als alles goed gaat, ziet het ernaar uit dat we ons aan onze belofte kunnen houden", vertelt Taner aan NH Nieuws. "Nu nog de laatste loodjes."

Lees ook: Velsertunnel maandag 16 januari weer open

"Er moet nog wel wat gebeuren", vervolgt ze. "Er zijn speciaal voor de verbouwing tijdelijke wegen aangelegd rond de tunnel, zodat mensen van de Wijkertunnel gebruik konden maken. Sommige van die wegen liggen vlak voor de Velsertunnel en die moeten weg voordat alles weer is zoals in de oude situatie." 

Hinder en omleidingen
Verkeer moet dit weekend daarom rekening houden met hinder. Mensen uit Velserbroek worden bijvoorbeeld geadviseerd om te rijden via Rottepolderplein. Ook zijn de afritten bij Beverwijk afgesloten, waardoor automobilisten moeten omrijden via Heemskerk. "Je wordt omgeleid, dus let goed op de borden. We verwachten geen vertraging, maar wel wat hinder."

Lees ook: Video: Zo sloop je de Velsertunnel

Rijkswaterstaat verwacht dat de tunnel dankzij de renovatie de komende dertig tot veertig jaar weer mee kan.