Ga naar Content
Noord-Holland

Velsertunnel maandag 16 januari weer open

20 december 2016, 16.39 uur · Aangepast 20 december 2016, 17.03 uur
Door: · Foto: Twitter @TheaDraijer

VELSEN-ZUID De Velsertunnel gaat op maandag 16 januari 2017 weer open voor verkeer. Dat meldt Rijkswaterstaat zojuist.

Vanaf maandagochtend 5.00 uur mag het spitsverkeer weer door de tunnel. De tunnel is dan negen maanden gesloten geweest vanwege een grote renovatie. 

Lees ook: Video rampenoefening Velsertunnel: brandende auto's, gewonden en veel rook

Asfalteren
Rijkswaterstaat laat verder weten dat het wel belangrijk is dat het weer meezit tot aan 16 januari. Bij winterse omstandigheden, denk aan hevige ijzel of sneeuw, zal de openingsdatum opgeschoven worden naar een later tijdstip. Dit omdat het wegdek nog geasfalteerd moet worden en dat dat niet kan als het te koud is. 

Lees ook: 'Geheim' zwembad onder Velsertunnel voor noodgevallen

In het weekend voor de opening moet het verkeer rekening houden met hinder. Rijkswaterstaat haalt dan twee tijdelijke verbindingswegen weg aan de zuidkant van de tunnel, omdat deze de toegang tot de tunnel blokkeren. De N208 richting Velsertunnel vanaf de toerit Velserbroek is dan afgesloten. 

Oudste snelwegtunnel
De Velsertunnel is de oudste snelwegtunnel van Nederland. Tijdens de renovatie is de tunnel van binnen compleet gemoderniseerd. Zo zijn er een nieuw ventilatiesysteem, nieuwe vluchtwegen en een eigentijdse digitale besturing aangelegd. Ook is de doorrijhoogte van de tunnel met 12 centimeter vergroot.