Ga naar Content
Noord-Holland

IJmond houdt adem in: Velsertunnel vanaf nu gesloten

15 april 2016, 23.00 uur
Door: · Foto: ANP / Bewerking: NH Nieuws

IJMOND Rijkswaterstaat heeft zojuist de Velsertunnel onder het Noordzeekanaal afgesloten. De komende negen maanden ondergaat de oude tunnel een grote renovatie.

Nog deze nacht beginnen de bouwvakkers met het strippen van de tunnel. Alle technische installaties worden verwijderd. Ook wordt de asfaltlaag in de tunnel weggehaald.  

Lees ook: Alles wat je moet weten over de sluiting van de Velsertunnel

Verder worden dit weekend de laatste tijdelijke verbindingswegen tussen de A22 en de A9 aangelegd. Het verkeer rijdt daarom dit weekend nog niet volgens de definitieve omleiding.  

Problemen
Verwacht wordt dat de sluiting van de Velsertunnel (A22) in het eerste weekend niet tot grote problemen zal leiden. Daarna wordt het spannend, want dan moet al het verkeer over de A9, de nieuwe tijdelijke verbindingswegen en door de Wijktunnel rijden. 

Lees ook: Velsertunnel dicht: dit zijn officiële omleidingen

Volgens Rijkswaterstaat is de extra reistijd dan zo'n 15 tot 20 minuten. Maar bij opstoppingen over ongelukken kan die tijd al snel oplopen, is de verwachting. 

Lees ook: Voor de laatste keer door de oude Velsertunnel: "Daarna 9 maanden file- of treinleed"

De Velsertunnel is dicht voor negen maanden renovatie. Begin 2017 gaat hij weer open: veiliger en moderner https://t.co/yvhT92RYFo

— Velsertunnel (@Velsertunnelrws) 15 april 2016

Sluiting Velsertunnel bij NH
NH volgt de sluiting van de Velsertunnel, in samenwerking met onze mediapartners, van minuut tot minuut. Maandag, tijdens de eerste ochtendspits, zijn er extra nieuwsuitzendingen op televisie om 7, 8 en 9 uur. Ook op de radio hoor je in extra (verkeers)informatiebulletins de laatste updates over de verkeerssituatie. Blijf daarnaast 24 uur per dag op de hoogte via
rtvnh.nl of onze app.