Ga naar Content

'Onze' Teun Koopmeiners mist het EK: blessure blijkt te ernstig

Voetballer Teun Koopmeiners uit Castricum gaat niet naar het EK. De middenvelder blesseerde zich maandag tijdens de warming-up voor het oefenduel van het Nederlands elftal tegen IJsland (4-0) aan zijn lies. Onderzoek heeft uitgewezen dat Koopmeiners voorlopig niet kan voetballen.

Teun Koopmeiners tijdens warming-up - Foto: Andre Weening/Orange Pictures

Voor Oranje is dat weer een streep door de rekening. Eerder haakten de middenvelders Frenkie de Jong en Marten de Roon vanwege blessures af.  Koeman riep Ian Maatsen op als vervanger voor De Jong. Voor Koopmeiners komt er geen speler bij. Daardoor bestaat de EK-selectie van Oranje nu uit 25 spelers.

De Noord-Hollander sloot al later aan bij Oranje, omdat hij met zijn zijn ploeg Atalanta vorige week zondag nog een competitiewedstrijd moest spelen tegen Fiorentina. Op 22 mei won Koopmeiners met de Italiaanse ploeg de Europa League-finale.

Noord-Hollands middenveld

Tegen IJsland vormden Jerdy Schouten (voormalig speler van Telstar), de Volendamse Joey Veerman en Tijjani Reijnders (voormalig AZ-speler) het middenveld van Oranje. Zondag begint het EK voor het Nederlands elftal met een wedstrijd tegen Polen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52