Ga naar Content

Tegenvaller voor Teun Koopmeiners, Castricummer haakt geblesseerd af

Castricummer Teun Koopmeiners is vanavond in de warming-up van het Nederlands elftal met een liesblessure afgehaakt. De middenvelder zou in de basis beginnen in de laatste oefeninterland tegen IJsland, voordat zondag voor Oranje het EK begint. Voormalig Telstar-speler Jerdy Schouten is zijn vervanger. Ook Volendammer Joey Veerman start in de basis.

Teun Koopmeiners - Foto: Orange Pictures

De 26-jarige Koopmeiners meldde zich afgelopen vrijdag in het trainingskamp van Oranje. De voormalig speler van AZ kreeg extra rust van bondscoach Ronald Koeman, omdat hij vorige week zondag nog een competitiewedstrijd met Atalanta tegen Fiorentina moest spelen.

De blessure van Koopmeiners is een tegenvaller voor Koeman, die ook nog altijd niet kan beschikken over Frenkie de Jong. Medisch onderzoek moet de ernst van de blessure van Koopmeiners uitwijzen. Het Nederlands elftal opent het EK komende zondag met een wedstrijd tegen Polen. Koeman mag voor dat duel nog geblesseerde spelers vervangen.

Middenvelder Quinten Timber maakte deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de Europese eindronde. Koeman liet hem buiten zijn EK-selectie, omdat hij nog niet helemaal hersteld was van een spierblessure.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk en Aké; Schouten, Veerman en Reijnders; Simons, Depay en Gakpo.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52