Ga naar Content

Micky van de Ven en Brian Brobbey maken basisdebuut bij winnend Oranje

Met Micky van de Ven en Brian Brobbey voor het eerst in de basis heeft het Nederlands elftal het oefenduel met Canada gewonnen. In De Kuip won Oranje met 4-0 in de aanloop naar het EK. 

Micky van de Ven in het Nederlands elftal - Foto: Orange Pictures

Bondscoach Ronald Koeman zette de 23-jarige Van de Ven uit Wormer linksback. De speler van het Engelse Tottenham Hotspur speelt doorgaans als centrale verdediger, maar kan ook op de linkerkant uit de voeten.

Veel aanvallen van Oranje gingen over zijn kant. Na een fraaie combinatie met Memphis Depay leverde Van de Ven een afgemeten voorzet af, maar Georginio Wijnaldum kreeg de bal niet in het doel. Ook Ajax-spits Brian Brobbey kreeg een grote kans, maar hij faalde één-op-één met de keeper.

Scoringsdrift

Na de pauze ging Oranje nadrukkelijker op zoek naar doelpunten. Depay zorgde al snel voor de openingstreffer uit een goede voorzetter van Jeremie Frimpong. Diezelfde Frimpong, geboren in Amsterdam, maakte vervolgens de 2-0.

Waar Van de Ven de hele wedstrijd speelde, werd Brobbey na ruim een uur spelen in de spits afgelost door Wout Weghorst. De oud-spits van tekende met een intikker voor de derde goal en het slotakkoord was voor Virgil van Dijk, die de 4-0 op het scorebord zette.

Tekst loopt door onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Van de Ven, die eerder twee keer inviel bij Oranje, keek tevreden terug op zijn basisdebuut. Voor de camera van de NOS zei hij dat Koeman hem graag een keer op de linksbackpositie wilde uitproberen. "Hij wilde me hoog op het veld hebben, dat is wel gelukt en verdedigend ging het prima", aldus de oud-speler van FC Volendam. 

In de aanloop naar het EK in Duitsland oefent het Nederlands elftal aanstaande maandag tegen IJsland. Zondag 16 juni speelt Oranje de eerste groepswedstrijd op het EK. Polen is dan in Hamburg de tegenstander.

Opstelling Nederlands elftal: Verbruggen; Geertruida, De Ligt (De Vrij/72), Blind (Van Dijk/72), Van de Ven; Schouten, Gravenberch, Wijnaldum; Frimpong (Bergwijn/62), Memphis (Malen/62), Brobbey (Weghorst/62)

Lees ook