Ga naar Content

Is einde fileleed op A7 in zicht? Vanaf half juni mogelijk weer vier rijstroken open

Het verkeer op de A7 bij Purmerend kan naar verwachting vanaf half juni weer gebruikmaken van vier rijstroken. Dat werd deze week duidelijk tijdens een webinar van Rijkswaterstaat. Het vrachtwagenverbod blijft vooralsnog van kracht totdat de werkzaamheden op de brug zijn afgerond.

Dronefoto van de brug over de A7 - Foto: ANP

Hoewel het verkeer vanaf half juni weer gebruik kan maken van vier rijstroken, plaatst Rijkswaterstaat er wel een kanttekening bij. Als vanaf eind juli de tweede helft van de A7 onder handen wordt genomen, kan een rijstrook alsnog worden afgesloten om de veiligheid van wegwerkers te garanderen. 

"Maar ook om te voorkomen dat zwaar verkeer tijdens het boren schade veroorzaakt aan de constructie. We beginnen met vier versmalde rijstroken, maar we weten niet of het lukt om die er de hele fase in te houden", benadrukt Rijkswaterstaat.

Sinds eind mei is er maar één rijstrook open om de veiligheid van wegwerkers te kunnen waarborgen. Deze maatregel is genomen omdat honderden vrachtwagenchauffeurs, ondanks een algeheel verbod, over de A7 blijven rijden. "Het was een rigoureuze maatregel, maar we moesten door", zei omgevingsmanager Harold Hansen daarover. Sindsdien wordt het verkeer geplaagd door files. 

Deadline van 1 september wordt niet gehaald

Omdat het werk op de burg hierdoor tijdelijk is stilgelegd, hebben de boorwerkzaamheden vertraging opgelopen. Ook is er schade aan de betonnen brugliggers ontdekt. Door deze obstakels wordt de deadline van 1 september niet gehaald. Welke datum hier nu voor gesteld is, kan Rijkswaterstaat nog niet met zekerheid zeggen.

Een vertraging van enkele weken, liet projectleider Joost van de Beek weten. "We doen er alles aan om dat in te lopen. Er wordt doordeweeks langer doorgewerkt, maar ook in het weekend."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.