Ga naar Content

Werkzaamheden brug A7 duren langer door vrachtwagens die verbod negeren

De werkzaamheden aan de 'Korporaal van de mariniers Jeroen Houwelingbrug' bij Purmerend lopen vertraging op doordat vrachtwagens nog steeds het verbod negeren. "Het wordt heel kritisch of we 1 september halen", vertelt Erik Suik van Rijkswaterstaat. Hoeveel vertraging de werkzaamheden oplopen is nog niet duidelijk.

Foto: VLN Nieuws - Sam de Joode

Sinds eind mei is er maar één rijstrook open om de veiligheid van wegwerkers te kunnen waarborgen. De maatregel is genomen omdat vrachtwagenchauffeurs, ondanks een verbod, over de weg bleven rijden. "Doordat dit gebeurde, was er uitstel van het aantal boringen", legt Suik uit. "En hebben de werkzaamheden dus vertraging opgelopen."

Nog steeds vrachtwagens

Ondanks het verbod ziet Rijkswaterstaat nog steeds honderden vrachtwagens over de brug op de A7 rijden. "Ze trekken zich niets van de borden en bekeuringen aan. We hebben goed contact met de transportbedrijven en die betreuren het ook. Zo duurt het alleen maar langer."

Binnenkort wordt er gestart met de nieuwe fase van de werkzaamheden, dan is de andere kant van de brug aan de beurt. Dus die van het zuiden naar het noorden. Wanneer deze fase ingaat, is nog niet bekend. "We hopen dat we twee rijstroken open kunnen laten. Als de vrachtwagens blijven rijden over de brug, is de kans groot dat ook hier één rijstrook overblijft."

Vragen stellen aan Rijkswaterstaat

Vanavond, 4 juni is er tussen 19.30 en 20.30 uur een webinar van Rijkswaterstaat. Daarin wordt teruggeblikt op de werkzaamheden tot nu toe en worden de verkeerssituatie en de planning voor het vervolg besproken. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Deelnemen aan het webinar kan via deze link.

Lees ook