Ga naar Content

Unieke prestatie Corina Dekker uit Wormer: vijfde vrouw met hoogste trainersdiploma

Slechts vier vrouwen gingen haar voor en nu is ook Corina Dekker in het bezit van het diploma cursus coach betaald voetbal. De trainer uit Wormer is samen met medecursisten als Robin van Persie en Hedwiges Maduro geslaagd. "Ik heb hier heel veel tijd in gestoken en ben enorm blij dat ik het gehaald heb."

Corina Dekker als coach van VV Alkmaar - Foto: Orange Pictures

"Ik ben de vijfde vrouw die hiervoor geslaagd is", vertelt een opgetogen Corina Dekker. Naast Dekker behaalden ook Sarina Wiegman, Vera Pauw, Hesterine de Reus en Jessica Torny het hoogste trainersdiploma in het verleden. "Trots om in dit rijtje te staan."

Robin van Persie

"Op de cursus heb ik veel samengewerkt met Hedwiges Maduro en af en toe had ik les samen met Robin van Persie. In het begin vond ik dat wel wennen. Zij kennen elkaar als oud-voetballers goed. Ik kende ze alleen van tv, maar iedereen heeft mij uitstekend ontvangen. Daardoor voelde ik me echt onderdeel van de groep."

Tekst loopt door onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De afgelopen jaren deed Dekker veel ervaring op bij verschillende clubs. Zo werkte ze zes jaar bij vv Alkmaar. Met dit vrouwenteam kwam ze uit in de eredivisie, daarnaast heeft de 40-jarige inwoonster uit Wormer ook veel vlieguren in het mannenvoetbal gemaakt. Als videoanalist bij RKC en afgelopen seizoen liep ze stage bij FC Dordrecht. "Ik ben beide clubs enorm dankbaar dat ze me deze kans hebben gegeven. Als je geen verleden als profvoetballer hebt, dan is het lastig om een stageplek te vinden. Clubs zijn dan wat terughoudender. Voor iemand als Van Persie gaan er eerder deuren open. Dat is logisch en snap ik ook hoor."

"We moeten naar de kwaliteit van de persoon kijken en niet of het een man of vrouw is"

Trainer Corina Dekker

Waar Maduro aan de slag gaat als hoofdtrainer bij Almere City en Van Persie zijn trainersloopbaan start bij sc Heerenveen, is de toekomst van Dekker nog wat onduidelijker. "Mijn doel is om te werken op topniveau. Het maakt me dan weinig uit of dat in het mannen- of vrouwenvoetbal is. Het spelletje blijft immers hetzelfde. Uiteraard is er een verschil in tempo en fysieke kracht, maar het blijft gewoon elf tegen elf."

Vrouwen in het mannenvoetbal

Tot slot heeft Dekker een duidelijke mening over de toekomst van vrouwelijke trainers in het mannenvoetbal. "In de toekomst gaat dat zeker een keer gebeuren, al zijn er nog wat stappen te maken. Zo moeten we veel meer naar de kwaliteit van de persoon kijken en niet of het een man of vrouw is. Verder wordt er alleen gesproken over een rol als hoofdtrainer. Terwijl er genoeg andere functies zijn binnen de technische staf voor vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan de rol van assistent-trainer of videoanalist."

Het felbegeerde papiertje heeft Dekker nog niet. De officiële diploma-uitreiking is pas op 16 oktober.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52