Ga naar Content

Na marathonpartij strandt Tallon Griekspoor op Roland Garros tegen wereldtopper

Tallon Griekspoor was ontzettend dicht bij een stunt tegen Alexander Zverev op Roland Garros in Parijs. De Nieuw-Venneper moest na vijf sets het hoofd buigen tegen de nummer vier van de wereldranglijst: 6-3, 4-6, 2-6, 6-4 6-7 (3). Extra pijnlijk als je bedenkt dat Griekspoor in de laatste set met 4-1 voor stond. 

Tallon Griekspoor tijdens Roland Garros - Foto: ANP

Voor Griekspoor was het de eerste keer dat hij de derde ronde van het Franse grand slam had bereikt. In de voorgaande twee jaar werd hij in de tweede ronde uitgeschakeld. Zverev haalde de afgelopen drie jaar de halve finales in Parijs.

Het begin van Griekspoor was fenomenaal; hij haalde op karakter de eerste set binnen. De daaropvolgende set leek hij ook te gaan pakken, maar hij verprutste een breakkans. Het ging vervolgens van kwaad tot erger, want de Duitser ging met set twee aan de haal. De derde set was ook voor Zverev en Griekspoor leek het helemaal kwijt. 

(Tekst gaat verder onder de X-post)

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Griekspoor moest zich aan het begin van de vierde set laten behandelen met een medische time-out; hij had veel last van zijn bovenarm. Die pijn deerde hem uiteindelijk niet om de vierde set te pakken.

In de vijfde set bleef het ongemeen spannend en kwam Griekspoor snel op 4-1. Zverev herpakte zich vervolgens en dwong een tiebreak af. Daarin gaf de Duitser extra gas en walste over Griekspoor heen: 10-3. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52