Ga naar Content

Griekspoor reikt opnieuw tot halve finale in Rotterdam en treft Sinner

Tallon Griekspoor heeft opnieuw de halve finale bereikt van het ABN Amro Open in Rotterdam. De tennisser uit Nieuw-Vennep versloeg na twee sets de Fin Emil Ruusuvuori: 7-5 7-6 (4). Griekspoor reikte vorig jaar ook tot de halve finale, waarin Jannik Sinner te sterk was. De Italiaan, die onlangs de Australian Open won, is opnieuw zijn tegenstander. 

Tallon Griekspoor balt zijn vuist na de zege op Emil Ruusuvuori - Foto: ANP

Griekspoor treft morgenavond vanaf 19.30 uur Sinner in Rotterdam. De wedstrijd tegen Ruusuvuori moest vrijdagavond een beetje op gang komen. In de eerste game kreeg Griekspoor direct breakkansen, maar die miste hij.

Even later kreeg ook de Fin een kans op de service van de Nederlander, maar ook hij benutte die niet. Op 5-5 wist Griekspoor wél toe te slaan. Na een dubbele fout van Ruusuvuori pakte hij de break en serveerde hij de set vervolgens uit.

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In set twee bleek Ruusuvuori, de nummer 55 van de wereld, opnieuw een taaie. Met uitstekend serveerwerk maakte hij het de thuisspeler lastig, maar Griekspoor was de hele wedstrijd sterker op de belangrijke punten.

Om de tweede set te beslissen was een tiebreak nodig, de zesde alweer voor Griekspoor deze week. In de tiebreak tegen Ruusuvuori maakte hij een minibreak goed, waarna hij op 6-4 de wedstrijd uitserveerde en de halvefinaleplaats zeker stelde.

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Sinner won na een opgave van de Canadees Milos Raonic. Op dat moment stond het 7-6 (4) 1-1.

De andere halve eindstrijd gaat tussen de Australiër Alex de Minaur en de Bulgaar Grigor Dimitrov. Zij plaatsten zich al eerder op de dag. De finale, waar sowieso een nieuwe toernooiwinnaar uit gaat komen, staat zondag op het programma.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52