Ga naar Content

Geen primeur Tallon Griekspoor na kansloze nederlaag op Australian Open

Tallon Griekspoor uit Nieuw-Vennep is er niet in geslaagd de vierde ronde te bereiken van de Australian Open. De beste tennisser van Nederland leed een kansloze nederlaag tegen de Fransman Arthur Cazaux. In een uur en 46 minuten werd het 6-3 6-3 6-1 voor de nummer 122 van de wereld.

Tallon Griekspoor (l) verliest van Arthur Cazaux (r) - Foto: PRO SHOTS / Panoramic

Griekspoor begon niet goed op baan 3 van Melbourne Park en verloor direct zijn eerste servicegame. Hij wist de opgelopen achterstand niet meer goed te maken en bij 5-3 maakte de Fransman het overtuigend af met vier sterke services.

In de beginfase van de tweede set kon Griekspoor wel bijblijven, maar bij 3-3 werd hij gebroken. De Noord-Hollander smeet vervolgens hard zijn racket tegen de grond en brak het met zijn voet doormidden.

In de derde set had Griekspoor niets meer in te brengen, tot zijn eigen frustratie. De nummer 31 van de wereld wist weinig snelle punten af te dwingen omdat zijn service het liet afweten en was in de rally's vaak de mindere van de Fransman.

Bij 4-1 werkte Griekspoor drie breakpoints weg, maar op het vierde breakpoint kwam Cazaux na een lob van Griekspoor met een fraaie passing. Niet veel later maakte de Fransman het zeer overtuigend af met een reeks goede services. Hij benutte na een uur en drie kwartier zijn eerste wedstrijdpunt. Hij sloeg in totaal veertien aces, tegenover slechts vier voor Griekspoor. De Nederlander kreeg de hele wedstrijd geen enkel breakpoint.

"Ik speelde ver ondermaats en mijn forehand, backhand en service liepen totaal niet"

tennisser Tallon Griekspoor

Geen primeur

Cazaux vierde vervolgens een feestje met de Franse fans op de intieme baan 3. Op de bijbaan hadden zich veel Fransen verzameld, die de hele wedstrijd luidruchtig waren.Griekspoor gaf na zijn vorige partij aan dat hij last had van een teenblessure. Of die blessure hem heeft gehinderd tegen Cazaux is niet duidelijk.

"Ik speelde ver ondermaats en mijn forehand, backhand en service liepen totaal niet. Ik kon de baan niet vinden met de bal. Maar hij heeft verdiend gewonnen en ik moet terug naar de tekentafel", was het commentaar na afloop.

Griekspoor had voor het eerst de vierde ronde van een grand slam kunnen bereiken. Hij had de eerste Nederlander in twintig jaar kunnen worden in de vierde ronde in Melbourne. In 2004 reikte Sjeng Schalken tot de laatste zestien op de Australian Open.

Lees ook