Ga naar Content

Moet gymjuf Annemarie (80) door geldgebrek stoppen? Dorp start reddingsactie

'Gymles juf Annemarie moet blijven' staat te lezen op een collectebus bij de kassa van de supermarkt in Groet. De bus is er neergezet door eigenaresse Tini Poldervaart. Zij schrok van het nieuws dat de gymlessen voor ouderen in Schoorl mogelijk moeten stoppen, omdat ze 650 euro tekortkomen. "We willen allemaal fit ouder worden, dus laten we elkaar steunen."

Tini zamelt geld in zodat haar 80-jarige dorpsgenoot Annemarie gymles kan blijven geven - Foto: NH

De gymlessen in dorpscentrum De Blinkerd in Schoorl worden gegeven door de 80-jarige Annemarie van Dam uit Groet. Elke woensdagochtend zet ze tientallen leeftijdsgenoten in beweging en blijft ook zelf door haar lessen fit en vitaal.

"Naast een uurtje gymmen, drinken we na afloop ook een kopje koffie met elkaar", legt Annemarie uit. "Het is gewoon ook heel belangrijk tegen de eenzaamheid waar sommigen mee zitten. Dus zolang ik het kan, blijf ik dit doen." Maar de stichting die de lessen van Annemarie mogelijk maakt, komt jaarlijks 650 euro tekort. Dus dreigt de gymles te stoppen.

Tekst gaat hieronder verder.

Lees ook

En dat wil Tini Poldervaart, die bijna 22 jaar de Spar in Groet runt, voorkomen door geld in te zamelen in haar winkel. "Ik dacht: 650 euro, zodat die mensen graag fit blijven waardoor ze thuis kunnen blijven wonen? Het is toch niet te geloven dat dit vanwege zo'n bedrag verloren gaat."

"Natuurlijk, je kan een euro maar één keer uitgeven en potjes voor sponsoring raken ook leeg. Maar samen moet dit lukken. Er was net nog een vrouw die zei: 'Ik heb daar ook altijd gegymd, dus mijn hart ligt daar', en ze gaf een tientje. Maar we zien wel hoe ver we komen. Alle beetjes helpen."

Andere ondernemers

En Tini hoopt dat ze samen met andere ondernemers nog een extra duit in het zakje kan doen. "Ik ga van de week bij ze langs. Als we allemaal honderd euro betalen, dan zijn Annemarie en haar leerlingen weer een jaar verzekerd van lekker gymmen. We worden allemaal oud en willen dan ook een beetje goed blijven, dus laten we elkaar steunen."

En niet alleen in Groet wordt gereageerd op de geldproblemen van de ouderengymlessen van Annemarie. Ook Fong-Leng Yau van Bloeming voor Yau in Obdam wil graag helpen. "Ik las het en dacht: dit is zo belangrijk voor ouderen en tegen eenzaamheid. Die mensen zijn zo lekker bezig, en het gaat ook niet om een wereldbedrag. Dus ja, ik help ze graag."

Update woensdag 10.00 uur

De financiën voor de gymlessen van Annemarie in De Blinkerd worden beheerd door de Stichting Schoorlse Vrijwilligers. Het stichtingsbestuur laat aan NH weten dat de Barry Foundation zojuist 500 euro heeft toegezegd, waarmee de lessen komend jaar gegarandeerd lijken.

De 80-jarige Annemarie (links) geeft al 50 jaar gymles in Schoorl - Foto: NH/ Anne Klijnstra

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]