Ga naar Content

Ajax speelt gelijk tegen degradant Vitesse

Tegen het al gedegradeerde Vitesse heeft Ajax met 2-2 gelijkgespeeld tegen Ajax (2-2). De Gelderse club leek op weg naar een zege, maar Steven Berghuis trof in blessuretijd nog doel voor de Amsterdammers.

Brian Brobbey bedankt het publiek - Foto: PRO SHOTS / Paul Meima

Amine Boutrah opende de score voor Vitesse en Josip Sutalo maakte gelijk voor Ajax. Kacper Kozlowski schoot Vitesse in de 78e minuut opnieuw op voorsprong (2-1).

Vitesse verdwijnt na 35 jaar uit de eredivisie en het is nog steeds onduidelijk of de club volgend seizoen in de eerste divisie mag uitkomen. Vitesse doet er alles aan om de licentiecommissie van de KNVB te overtuigen dat het voldoende geld heeft om in de eerste divisie te kunnen uitkomen.

Tekst loopt door onder de video.

John van 't Schip blikt terug op een meer dan bewogen seizoen voor hemzelf en Ajax - NH Sport

Voor Ajax is er een einde gekomen aan een seizoen waarin binnen en buiten het veld veel fout ging. Trainer John van 't Schip verving eind oktober Maurice Steijn toen de recordkampioen op de laatste plaats van de eredivisie stond. Uiteindelijk bleek de vijfde plaats het hoogst haalbare voor de club die eind oktober door de amateurs van Hercules werd uitgeschakeld in de KNVB-beker.

Chaos op en buiten het veld

Ajax stelde niet alleen sportief teleur, ook in de bestuurskamer bleef het een chaos. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat en voorzitter Pier Eringa van de Raad van Commissarissen sneuvelden al vroeg in het seizoen.

Commissarissen Georgette Schlick, Annette Mosman en Cees van Oevelen hebben vorige maand hun vertrek aangekondigd en Alex Kroes, de beoogde algemeen directeur, is inmiddels teruggekeerd als technisch directeur na zijn omstreden aankoop van aandelen Ajax.

Opstelling Ajax: Rulli; Gaaei, Šutalo, Kaplan, Rensch; Mannsverk (Berghuis/63), Henderson (Tahirovic/80), Taylor; Akpom, Brobbey, Bergwijn.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52