Ga naar Content
Een vrouw die lacht op de voorgrond met een traditionele Nederlandse windmolen en een helderblauwe lucht op de achtergrond.
Zaanstreek-Waterland

Molen in videoclip van Joost Klein tijdens optreden niet te zien, toch was het 'supertof'

10 mei 2024, 18.00 uur
Door: Mischa Korzec · Foto: NH Media

Het zal niemand ontgaan zijn dat Joost Klein met het nummer Europapa door is naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Toch was er een grote afwezige gisteravond in Malmö. Molen De Breek in Oosthuizen, die het decor vormt in de videoclip van Europapa, was nergens te bekennen op de schermen tijdens de halve finale. "Het was wel jammer maar daar ging het natuurlijk niet om", zegt de beheerder Samantha van den Bos. 

Het optreden zelf noemt Samantha 'supertof'. Ze zegt "lang te hebben uitgekeken", naar het optreden en vond het mooi dat Joost de hele zaal meekreeg terwijl het nummer toch integer bleef.

Ze had gehoopte dat de molen ook tijdens het optreden te zien zou zijn, maar dat bleek dus niet het geval. Toch mocht het de pret niet drukken Samantha: "We hebben mogen genieten van de aandacht en zijn nog steeds supertrots."

Tekst gaat verder na de video

Waar is de Europapamolen? - NH Nieuws

De clip van Europapa met de molen is al 24,5 miljoen keer bekeken en er is natuurlijk een kans dat hij zaterdagavond toch nog ergens te zien is voor het miljoenenpubliek van het Eurovisiesongfestival. "We gaan zaterdag met een groepje mensen uit het dorp kijken met een hapje, terwijl de kinderen over het erf dartelen", zegt Samantha.

Heel laat kan ze het niet maken, want zondagochtend is er alweer een groot kinderfestival bij de molen, waar honderden kinderen op af komen. "Het eerste nummer dat er gedraaid wordt laat zich raden", lacht Samantha. "Ik denk dat er flink gehakt gaat worden." 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.