Ga naar Content

Dagelijks honderden trucks meer over A9 door verbod vrachtverkeer A7-brug bij Purmerend

Vanwege de afsluiting van de A7-brug bij Purmerend voor vrachtverkeer is het op de A9 flink drukker dan normaal. Dat levert volgens Rijkswaterstaat vooralsnog geen problemen op, al kunnen die na de meivakantie mogelijk wel ontstaan.

Verkeer op A9 bij Amstelveen - Foto: NH Media

Het gaat dagelijks om honderden vrachtwagens per rijrichting, licht de woordvoerder toe. In totaal gaat om 6 à 8 procent van het totale verkeersaanbod. In de ochtendspits is er vooral extra aanbod op het traject tussen Alkmaar en Holendrecht, dus van noord naar zuid. In de avondspits is het drukker van zuid naar noord.

Het extra verkeersaanbod op de A9 is vergelijkbaar met dat op de provinciale wegen N242 (tussen Alkmaar en Middenmeer) en de N247 (tussen Hoorn en Amsterdam). Ook op die wegen - die tot het zogeheten onderliggende wegennetwerk van de A7 horen - rijden dagelijks in beide richtingen honderden trucks meer dan gebruikelijk.

Al die extra vrachtwagens zorgen nog niet voor meer of langere files, maar dat kan nog voorkomen. "Het verbod is ingegaan tijdens de meivakantie", aldus de woordvoerder, "dus mogelijk wordt het na de meivakantie nog drukker. We blijven het de komende tijd monitoren."

Amstelveen

Omdat de A9 bij Amstelveen wordt verbreed, is dat stuk extra gevoelig voor meer verkeersdrukte. Omdat veel mensen er naar verwachting morgenavond op uit trekken voor een lang Hemelvaart-weekend, moet je dan rekening houden met extra drukte, waarschuwt Rijkswaterstaat op X.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.