Ga naar Content

Hilversumse stadbeiaardier speelt Joost Kleins Europapa

Vanaf de toren van het Raadhuis schalt Joost Kleins Europapa over Hilversum heen. Stadbeiaardier Wim Ruitenbeek brengt in de week van het Eurovisie Songfestival een boeket aan Songfestivalkraker ten gehore. Zo ook de inzending van Nederland.

Wim Ruitenbeek speelt Europapa en andere songfestivalkrakers - NH Nieuws

Elke woensdag tussen 11.00 en 12.00 bespeelt stadbeiaardier Wim Ruitenbeek de beiaard van de Raadhuistoren. Vaak speelt hij nummers die te maken hebben met de actualiteit. Het is dus niet meer dan logisch dat Wim vandaag Europapa speelt. Als de wind goed staat is het nummer op vele kilometers afstand te horen.

Het blijft deze ochtend niet alleen maar bij Europapa. Ook andere Songfestivalkrakers waren te horen. Van de recente liedjes Arcade en De Diepte tot klassiekers als Een Beetje en Dina-A-Dong. Ze komen allemaal voorbij. Het zijn vaak de melodieuze liedjes die op de de beiaard van Wim goed uit de verf komen. "Als je het goed kunt nafluiten, kan ik het goed spelen. Je moet op de beiaard dingen weglaten, maar als je de melodie goed herkent is het prima. Dat is de vuistregel." 

Luister het hele uur van stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek terug op de onderstaande video. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook