Ga naar Content

Alkmaar City Run by Night komt eraan, nu de vrijwilligers nog

Het is steeds lastiger om vrijwilligers te vinden voor de de Alkmaar City Run by Night. Morgen lopen 11.000 fanatieke hardlopers de vijf of tien kilometer door de binnenstad. Er zijn nog 40 vrijwilligers nodig, maar ondanks de oproepen loopt de mailbox niet vol. "Nu de City Run in de vakantie valt al helemaal", aldus Nienke Slobbe van sportorganisatie Le Champion.

Vrijwilligers Alkmaar City Run By Night - Foto: Streekstad Centraal

Veel gezelligheid tijdens het inzamelen van de kleding, het op- en afbouwen van de hekken en het aanmoedigen van de renners. Genoeg redenen om vrijwilliger te willen zijn bij deze tiende Alkmaar City Run by Night, maar toch is er een groot tekort.

"Sinds corona gaat het steeds moeizamer. Nu de City Run in de meivakantie valt al helemaal", legt Nienke Slobbe van Le Champion uit aan mediapartner Streekstad Centraal. "We hebben nog 40 vrijwilligers nodig en hebben veel oproepen geplaatst, maar onze mailbox loopt niet vol."

"Met onvoldoende vrijwilligers kunnen we echt een minder goed en veilig evenement organiseren"

Nienke Slobbe, Le Champion

Dit jaar organiseert Nienke het evenement voor de eerste keer. Ze begon ooit als vrijwilliger bij Le Champion; nu is ze eventmanager bij het bedrijf. "Ik heb gezonde spanning, maar vooral heel veel zin. Het is echt mijn favoriet. Ik heb zelf ook vier jaar meegedaan."

Deze tiende City Run heeft een nieuwe uitstraling en start op een nieuwe locatie in verband met problemen met de drukte. Ook is er voor het eerst een After Run Party in de Grote Kerk.

Nienke kijkt erg uit naar het evenement, maar is ook wel gestrest: "Met onvoldoende vrijwilligers kunnen we echt een minder goed en veilig evenement organiseren", vertelt ze.

Aanmelden als vrijwilliger? Stuur dan een mail naar [email protected]

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]