Ga naar Content

Koppel wint Alkmaar City Run by Night, 'enorm succes'

De organisatie van de Alkmaar City Run by Night noemt de loop van gisteravond een groot succes. De stad was uiteindelijk volgeladen met tienduizend man. De winst? Die was voor een speciaal koppel.

Foto: AlkmaarCentraal

Met zo'n 10.000 deelnemers, vele supporters, andere bezoekers en een gezellige sfeer was de Alkmaar City Run by Night weer een groot succes.

Hoewel het toch wat voeten in de aarde had. De organisatie had in eerste instantie veel moeite om de benodigde 250 vrijwilligers bij elkaar te krijgen. Beau Groot van de organisatie zegt tegen Alkmaar Centraal dat het "met alle evenementen wel steeds moeilijker wordt om genoeg mensen te krijgen." Maar een oproep haalde die zorgen uiteindelijk weg.  

Allerjongste lopers

De allerjongste lopers waren als eersten aan de beurt. Weggeschoten door de mascotte gingen ze fanatiek van start. Bij de oudste groep kinderen was het zelfs dringen voor de startlijn, zo graag wilden ze vooraan beginnen. En ze werden nog getrakteerd op de aanwezigheid van AZ-directeur Robert Eenhoorn, omdat hij de volgende groep zou starten. 

Tekst loopt door na foto.

Foto: AlkmaarCentraal

Vervolgens was het tijd voor de Heroes, een nieuwe categorie van de Alkmaar City Run by Night. Tientallen lopers met een beperking gingen hierbij van start, nadat ze eerst tijdens de warming-up de polonaise hadden gelopen.

Tekst loopt door na foto.

Foto: AlkmaarCentraal

Daarna was het de beurt aan een enorme stoet lopers voor de 5 kilometer-run. Wie meer achteraan startte, kon maar beter geduld hebben. Al werd het langzamerhand wel fris.

Burgemeester Anja Schouten was degene die het startschot liet klinken, en gaf daarna high-fives aan vele deelnemers, vlak voordat ze aan hun ronde gingen beginnen. Ook oud-Nederlands kampioen marathon Khalid Choukoud was van de partij voor de support.

Winnaarskoppel

Als laatste was het de beurt aan de 10 kilometer-lopers, waaronder ook een aantal serieuze hardlopers uit de regio. Terwijl de schemering inzette, mochten ook zij van start, aangemoedigd door het toegestroomde publiek. 

Winnaar bij de mannen werd Ronald Schröer. Bij de dames Jill Holterman, toevallig de partner van Ronald.

Lees ook