Ga naar Content

Champions League-droom weer springlevend voor AZ: "Iedereen weet waar het om gaat"

Strompelend verliet hij het veld na de slijtageslag tussen AZ en FC Twente. Sven Mijnans heeft 90 minuten lang gebuffeld om uiteindelijk zijn ploeg met 2-1 te zien winnen. Daardoor is de Champions League-droom ineens weer springlevend in Alkmaar. "Iedereen weet waar het om gaat", aldus de 24-jarige middenvelder.

AZ-speler Sven Mijnans: "Het was heerlijk" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Binnen vijf minuten keek AZ tegen een achterstand aan nadat het achterin helemaal verkeerd stond. "Misschien hier en daar wat zenuwen", zegt Mijnans over de start van zijn ploeg. AZ kon zich namelijk geen misstap permitteren, want dan was de derde plaats onmogelijk geworden.

Agressiever

Vervolgens groeiden de Alkmaarders in de wedstrijd. Trainer Maarten Martens vond zijn ploeg met name na de pauze een stuk beter dan ervoor. "We zijn heel duidelijk geweest dat Twente agressiever was. Dat mag eigenlijk niet."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-trainer Maarten Martens over AZ - FC Twente - NH Sport / Stephan Brandhorst

Met de fans werd de overwinning op FC Twente groots gevierd. Minutenlang stonden de spelers voor de fanatieke aanhang te zingen en te springen. Iets wat al lang geleden was bij AZ. Het gat met de Tukkers is verkleind tot twee punten. Met nog twee wedstrijden te gaan, wacht een spannende ontknoping voor de Alkmaarders. "De druk ligt nu bij hen, dus dat is lekker."

Mijnans: "Iedereen weet waar het om gaat" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook