Ga naar Content

Vrachtwagen belandt in greppel na botsing met bestelbus in Vijfhuizen: één gewonde

Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een bestelbus op een berucht kruispunt bij De Liede is vanmiddag één inzittende gewond geraakt. Of het om de chauffeur van de bus of de truck gaat of om een andere inzittende is niet bekend. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. 

Ongeluk op kruispunt bij bedrijventerrein De Liede in Vijfhuizen - Foto: NH Media

Het ongeluk gebeurde rond 12.30 uur op de kruising van de Spaarnwouderweg, de Nieuwe Spaarnwouderweg en de Hybrideweg. Dat is pal naast bedrijventerrein De Liede en ten noordoosten van het dorp Vijfhuizen.

De bestelbus raakte aan de voorzijde zwaarbeschadigd, de vrachtwagen schoot door en kwam in een greppel naast de Spaarnwouderweg tot stilstand. 

Lees verder onder de kaart.

De politie heeft het kruispunt tijdelijk afgesloten voor hulpverlening en berging van de voertuigen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Verkeer op de Spaarnwouderweg heeft voorrang op verkeer vanaf de Nieuwe Spaarnwouderweg en de Hybrideweg. 

Een politiewoordvoerder vertelt dat de brandweer ook nog even ter plaatse is geweest, omdat de kans aanzienlijk was dat één van de voertuigen in brand zou vliegen. Uiteindelijk hoefden de brandslangen niet te worden uitgerold.  

Botsing vrachtwagen en bestelbus bij bedrijventerrein De Liede in Vijfhuizen - Foto: Inter Visual Studio

Op de betreffende kruising gebeuren geregeld ongelukken. In juli vorig jaar reed een tankwagen een greppel in na een botsing op het kruispunt. De tankwagen kwam vlak voor een betonnen muur tot stilstand.

Twee maanden eerder raakte een taxichauffeur gewond bij een botsing met een andere personenauto. En in januari 2022 botsten er twee auto's en een busje, waarna een van de auto's in de naastgelegen sloot belandde. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]