Ga naar Content

Taverne viert (waarschijnlijk) laatste Koningsdag

Uitbater Steef van Leeuwen kijkt de ochtend na Koningsnacht tevreden terug. Maar toch overheerst ook een apart gevoel. Eerder deze maand besloot de kantonrechter dat het einde van café Taverne in hartje Bergen in zicht is. Is dit dan de laatste Koningsdag in de kroeg?

Is dit de laatste Koningsdag in Taverne? - Frank Veenhof/NH

Sinds de jaren 60 is de 'Tav' een begrip in Bergen en omgeving. Naast optredens van bekende artiesten en beginnend talent vinden er regelmatig culturele en literaire activiteiten plaats, zoals poëzieavonden, spel- en quizavonden, cabaret of stand-up comedy, maar ook klaverjasavonden en bridge drives. 

Maar de kinderen van verhuurder Lex Schrama, willen in het pand een exclusief restaurant beginnen. De eigenaar van het pand wil daarom het huurcontract beëindigen. "De locatie verdwijnt niet, er komt iets moois voor terug, met eten op hoog niveau. We zijn een horecafamilie, dus waarom zou ik het pand dan blijven verhuren", zei Schrama vorig jaar tegen NH. 

Of Steef van Leeuwen nog een keer in beroep gaat weet hij nog niet. "Het zijn nu hele drukke weken in de kroeg. Ik ga eerst hard werken en daarna alles op een rijtje zetten", besluit de uitbater.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.